A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége az elmúlt hetekben több helyen is telepített halakat, így pótolták az állományt a Szarvas-békésszentandrási Holt-Körösön és a Békésszentadrási Siratón is. Egy-egy helyen összesen 1.500 kilogramm halat engedtek ki. A telepítéseket időjárástól függően március 4-től folytatják, mintegy 30.000 kilogramm mennyiséggel, amelyet a KHESZ Csökmői Halgazdaságából bocsátanak ki.

A 2020-as haltelepítések között a KHESZ már többéves haltermelői kapcsolatai miatt süllő és dévérkeszeg állomány vásárolásával is kiegészítette, így az elmúlt napokban az Orosházi Béke Homokbányába és a Németzugi holtágba összesen 100 kg 0,7-3 kg-os átlagsúlyú fogas süllőt engedtek ki a szakemberek. Míg a Fűzfászugi- és Németzugi Holtágba, az Orosházi Béke Homokbányatóba további 2200 kg dévérkeszeg került. Március első hetében pedig, két-és háromnyaras ponttyal folytatják a munkát.

Az elmúlt hónapban a Peresi holtág, a Békésszentandrási Sirató és a Fás tóba is került élőhal. Ide a megmaradt 2320 kilogramm dévérkeszeget a helyezték ki, majd a Gyomai Sirató, Félhalmi, Révzugi, Hantoskerti, Németzugi holtágakon és a Kakat csatornán még 3759 kilogramm háromnyaras ponttyal fejezték be a munkát.

Forrás: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége