Sajnos a napokban tapasztalt, hirtelen jött hideg tud némi meglepetést okozni a vízimadarak számára is. Balmazújvárosról kapott bejelentést a Hortobágyi Madárpark egy sérült madárról.
Az elengedés pillanata… (Kép: Hortobágyi Madárpark)
A Veres Péter Emlékparkot átszelő Magdolna ér partján egy kis vöcsök került szorult helyzetbe. A beton mélyedésében keletkezett kis pocsolyába az éjszaka során belefagyott a lába. A madárra lelkes természetbarátok lettek figyelmesek reggeli kirándulásuk során. Telefonon értesítették balmazújvárosi szakembert, aki épp otthon szabadnapját töltötte, így hamar a helyszínre tudott sietni némi meleg vízzel, mielőtt kihűlt volna a kis vöcsök. Óvatosan felolvasztották a vöcsök lába körül a jeget, és kiszabadították a madarat.
A kis vöcsök rosszul választotta meg a helyet éjszakázásra, mert reggelre odafagyott a lába. (Kép: Hortobágyi Madárpark)

Szerencsére komolyabb sérülések nélkül megúszta az esetet az ijedt madár. Csupán szárnyait horzsolta meg picit a betonon, miközben megpróbált kiszabadulni a jég fogságából. Most kórházunkban melegedik. Rövid megfigyelés követően útjára engedték a riadt madarat.

Az elengedés pillanatáról készült videó itt tekinthető meg: 

Forrás: Hortobágyi Madárpark