Valamely ragadozó (leginkább madár) szemelte ki áldozatául magának a képen látható örvösgalambot, amelynek a feje sérült. Erről árulkodik tarkóján a majdnem fél cm-es lyuk. Nem csak a bőrön, hanem a koponyán. 

A galamb súlyos fejsérülése ellenére ellenáll a szakembereknek, mintha semmi nem történt volna. Csoda hogy él, vélik a Hortobágyi Madárpark sokat látott munkatársai (Kép: Hortobágyi Madárpark)

Héjáknál, karvalyoknál, sólymoknál szokás, hogy a “gyilkolónak” is hívott, hátsó karmukat áldozatuk tarkójába mélyesztik, zsákmányukat “kivégezvén”.
Nos, esetünkben ami meglepő, hogy a Hortobágyi Madárpark  galambja nem csak hogy nem halt meg, hanem úgy viselkedik, mintha mi sem történt volna. Jön-megy, ellenkezik. Valamilyen csoda módján az agyi állomány nem sérült, a karom pont valamely lebenyek közé, nem pedik beléjük fúródott.

Az örvösgalamb és a nehezen értelmezhető fejsérülése (Kép: Hortobágyi Madárpark)

A szakemberek a tévében már láttak olyat, hogy valakit fejen találtak valami háborúban, és az maradandó károsodások nélkül megúszta, de nem gondolták azt, hogy élőben tapasztalnak majd hasonló esetet…

Minden esetre sérülését szakemberek ellátták, bevarrták, és reménykednek abban, hogy a későbbiekben sem jelentkezik a tubinál további komplikáció…

Forrás: Hortobágyi Madárpark