Olvasónktól, Írországból kaptuk ezeket a képeket, amelyeket 1985-ben készítettek valahol a Bakonyban. James J Harkins ír vadászpilóta két ízben vadászott hazánkban, kellemes emlékek kötik Magyarországhoz. A rendszerváltás előtt külföldi vendéggel csak kijelölt és megbízható személyek érintkezhettek. A vadászatokról pedig csak úgy, egymás között mertek az erdészek, vadászok mesélni, de akkor is csak óvatosan. Úgy tűnik, hogy a koronavírus járvány okozta korlátozások miatt vadászvendégeiknek is egyre jobban hiányzik hazánk.

James J Harkins 1985-ben ejtette el aranyérmes bakonyi bikáját (jobbról)

James J Harkins 1976-ban és 1985-ben vadászhatott Magyarországon, amelyet a MAVAD szervezett. Annyit árult el az Agro Jager Newsnak a korábban az ír légierőnél szolgáló pilóta, hogy egy kedves barátja invitálására érkezett Magyarországra. Repülősként úgy azonosította a helyszínt, hogy Győrtől délre, valahol a Bakonyban cserkeltek rá a nagy bikára. Nagyon szép helyszínen, jól felkészült személyzet várta és egy reggelen sikerült meglőnie a bikát. A képeken is látszik, mennyire örültem neki – mesélte Harkins.

James J Harkins aranyérmes bikája

Első alkalommal fácánra és mezei nyúlra vadászhattam, majd vaddisznóhajtáson vettem részt. A bikát valójában kilenc évvel később 1985-ben hoztam terítékre, bőgésben, amely a helyi hatóságok szerint aranyérmes lett.

Vadász barátok társaságában, valahol Magyarországon, 1985.

A trófeabírálat után már el is vihette a bakonyi királyt, 1985 óta nem láthattuk még képeken sem. Ma már nyugdíjas éveit tölti, sokfelé járt, repült a világban. Magas beosztása miatt rengeteg befolyásos politikussal találkozott, de az 1976-os és az 1985-ös magyarországi vadászatok örökre a szívében maradnak.

Amennyiben Ön felismeri a képen látható vadőrt, kérjük írja meg nekünk az info@agrojager.hu címre, hogy a két vadászbarát újra felvehesse egymással a kapcsolatot.

Mr. Harkins! Thank you very much for your hunting story!

Dr. Szilágyi Gergely
Főszerkesztő – Chief Editor