Jože Podgoršek szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezési miniszter mind szakmai, mind politikai értelemben megerősítette részvételi szándékát az “Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon. Szlovénia erdészettel, vadászattal, élelmiszeriparral és élelmiszergazdasággal foglalkozó szervezetei vesznek részt a kiállításon, a megnyitón pedig ott lesz a szlovén szakminiszter is – tájékoztatott Dr. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Dr. Kovács Zoltán, Magyarország nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára és Jože Podgoršek, Szlovénia mezőgazdasági, erdészeti és élelmezési minisztere

Az év második felében Szlovénia veszi át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, és a tervezett prioritásaik között fontos szerepet játszik a fenntarthatóság kérdése. A biodiverzitás, a fenntartható környezetgazdálkodás, az erdészet, illetve a vadgazdálkodás Szlovéniában is fontos és központi kérdés.

Tavaly év végéig félszáz ország jelezte részvételi szándékát a kiállításon. Ugyanakkor értelemszerűen a koronavírus-járvány miatt még tapasztalható óvatosság. A kormány abból indult ki, hogy a nyárra, az elindult oltási programokkal és az elővigyázatossági intézkedésekkel megteremtik a világkiállítás megrendezésének feltételeit.

Forrás: Dr. Kovács Zoltán facebook oldala