Nimród Vadászújság: Február 13-án két bajba jutott őzet is mentettek a szegedi tűzoltók. Először délelőtt érkezett lakossági bejelentés Mórahalomról, a Bivalyrezervátum területéről.

A szegedi tűzoltók mindenre fel vannak készülve. Most egy bajba került őzet mentettek ki (Kép: Katasztrófavédelem – Nimród Vadászújság Facebook oldala)
A vad mentés komplikáltabb, mert sérülést is tud okozni. Az esetek többségében az állatok “együttmőködnek” (Kép: Katasztrófavédelem – Nimród Vadászújság Facebook oldala)

A tó közepén, a jégbe szakadt őz már önerejéből nem tudott kimenekülni a fagyos vízből. A tűzoltók így a jégre fektetett létrák és kéziszerszámok segítségével közelítették meg a riadt vadat, majd sikeresen a partra vitték.

Az eredményes bevetés után – még aznap – újabb riasztásra indultak, mivel egy, az újszegedi Holt-Maros vízében rekedt őzbakot kellett kimenteniük. Az életmentésre felesküdött tűzoltók az újszegedi mentés során egy kötél segítségével húzták partra a bakot, majd egy plédbe csavarták. A mentés végén mindkét őzet sértetlenül engedték vissza az élőhelyükre – tájékoztatta a sikeres bevetésekről a Nimród Vadászújságot a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy.

Forrás: Nimród Vadászújság Facebook oldala – Szilágyi Bay Péter