Nimród Vadászújság: A Homokhátsági Vadásztársaság már egy ideje tapasztalta, hogy az egyik területrészükön valami baj lehet az őzzel. Ott ugyanis nem vadásszák és ennek ellenére a rudlik hétről hétre fogyatkoztak – nyilatkozta a vadásztársaság a Nimród Vadászújságnak.

Egy lakossági bejelentésre indult el a nyomozás (Kép: Nimród Vadászújság)

Azon a hernádi területrészen ráadásul keveset is járnak a vadászok, mivel a kertvégek behúznak a vadászterületbe. A titokra végül úgy derült fény, hogy egy kutyáját sétáltató lakos felfigyelt az állat jelzésére. Nem hagyta annyiban és egy őzet talált a sűrűben, amelyet meghurkoltak.

A hurkozás kiemelt bűncselekménynek számít (Kép: Nimród Vadászújság)

Az őz még nem pusztult el, félholt állapotából sikerült feléleszteni és szabadon engedni. A vadásztársaság kamerákat helyezett ki és ekkor kapcsolódtak be a rendőrök. Ügyes nyomozati fogásokkal hamarosan kihallgattak egy hernádi házaspárt, akiknél a házkutatás során csomagolás alatt álló, feldarabolt őzet is lefoglaltak.

A házaspárt lekapcsolták, ellenük orvvadászat bűntettének megalapozott gyanújával eljárást kezdeményeztek a Dabasi Rendőrkapitányság nyomozói (Kép: Nimród Vadászújság)

Ellenük a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya orvvadászat bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – tájékoztatta a Nimród Vadászújságot a vadásztársaság.

Forrás: Nimród Vadászújság Facebook oldala – Dr. Szilágyi Gergely