Jánoshalmán, 2020. szeptember 7-én, a kerületvezető erdész vendégvadászával hajnali cserkelésre indult. Az egyik erdőrészlet sarkán egy orvvadásszal találkoztak, akit felszólítottak, hogy igazolja magát – közölte a Nimród Vadászújság. 

A nem mindennapi találkozás során az orvvadász a csőre töltötte a fegyverét és megfenyegette az erdészt. (Kép: Nimród Vadászújság)

A tetten ért orvvadász ekkor puskáját csőre töltötte és fenyegetőleg a sértettek felé fordította: szabad eltávozást követelt. Az eszkalálódott igazoltatás után, a kiskunhalasi rendőrök elfogták a gyanúsítottat, lefoglalták a működőképes és emberi élet kioltására alkalmas hangtompítós, távcsöves, 0.22-es kaliberű golyós lőfegyvert, amelynek tartásához a vádlott nem rendelkezett engedéllyel. Jelenleg a Kiskunhalasi Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. A szabadlábon lévő vádlott ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság folytat eljárást.

Forrás: Nimród Vadászújság Facebook oldala– Szilágyi Bay Péter