A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, lakossági bejelentésre reagálva, egy gímszarvasra lettek figyelmesek Budapesten, a Dunában.

Lakossági bejelentésre reagálva egy gímbikára lettek figyelmesek a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai.. (Kép: Nimród Vadászújság)

A sérült, riadt bikát a budai oldalon, a Bem József tér kikötőjében pillantották meg először a vízirendőrök. A budai oldal irányába terelték a szarvast.

A sérült gímbika egyszer az autókhoz is közel került, amit sokan nem fogtak föl azonnal. A rendőrség szakaszonként zárta a rakpartot. A vízirendőröknek köszönhetően a szarvas nem sodródott át a pesti oldalra a sodrás miatt ((Kép: Nimród Vadászújság)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tevékenység irányítói a rakparton részleges közlekedési zárást rendeltek el. Szakaszonként megállították a forgalmat, mert a szarvas – egy esetben – az autókhoz is közel került. A szarvas az Erzsébet hidat elhagyva, a Tabán városrész irányába elszaladt – nyilatkozta dr. Fülöp Tibor r. alezredes víziközlekedési osztályvezető.

Forrás: Nimród Vadászújság Facebook oldala– Dr. Szilágyi Gergely