Kovács Reginától kaptuk ezt a kedves levelet, amelyet olvasónk beleegyezésével most közreadunk:

“Bevallom, kicsit óckodva a vadászati témától, vegyes érzésekkel de kíváncsian kezdtem el olvasni a Hubert a vadászmanó című könyvet. Már az első oldalak igen tetszetősnek bizonyultak, csodálatos leírást adva a vidéki környezetről. Az eperfa, a Diófa és a 100 éves akácok. Gyönyörű betekintést kaptam a madarak világába, így a nádas és vizivilág szárnyas csodáival, a szürkegémekkel és kócsagokkal is találkozhattam.”

Kovács Regina Hubert, a vadászmanó című könyvel a kezében

A könyv szellemi és erkölcsi tanításai messze felűlmúlták a vártakat… Az, hogy az emberi mulasztás és felelőtlenség mekkora károkat idéz elő a természetben, veszélybe sodorva fákat és állatokat. Leírást olvashatunk Hubert és az Uhu barátságából ami emlékeztetett, hogy milyen fontos és értékes kapcsolat a barátság.

Pozitív szemléletmódot tanulhatunk meg abból, hogy először magunk körül tegyük rendbe a dolgokat és ez vagy sikerül, vagy nem, de próbáljuk meg legalább. A nyári zápor és a szivárvány szintén a pozitív szemléletmódra tanít, még ha a körülményeink kevésbé kedvezőek is. Szívet melengető volt számomra a Temető zugban, Lujzika nénire való emlékezés. Az emlékezés fontossága hogy, ne felejtsük el azokat, akiket szerettünk és a régi szép időket, fontos értéke a társadalomnak is.

Magáról a vadászatról is élénk, érdekes betekintést kapunk. Számomra az egyik legértékesebb gondolat a következő volt. “Mindenkinek először a saját portáját kell rendben tartani és akkor rendben lesz az egész világ”.

Csodálatos könyv olyan embereknek, akik a vadászaton túl hagyományos értékrendet képviselnek, szeretik, tisztelik a természetet és kedvelik a vidéki életet. Végezetül újra idéznék a könyvből amit igazán magaménak érzek: “Minden jóra fordul, csak ki kell várni türelemmel”

Kovács Regina tollából, köszönjük szépen!