Különleges vendégé volt a főszerep, az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon. São Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaság a Guineai-öbölben, Afrika partjaitól nyugatra helyezkedik el – közölte a Nimród Vadászújság.

Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon São Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaság is képviselte magát az A pavilonban (Kép: Nimród Vadászújság)

A mini szigetállamban nem vadásznak, de annál nagyobb figyelmet fordítanak a természetvédelemre és a környezetvédelemre. A standon óriási forgalom volt, rengetegen érdeklődtek, akik között megpillantottuk dr. Fodros Istvánt, São Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaság tiszteletbeli konzulját, a konzuli képviselet vezetőjét.

A két mini állam a Guineai-öbölben, Afrika partjaitól nyugatra helyezkedik el (Kép: Nimród Vadászújság)

Trópusi mocsarak, csak a szigetre jellemző, úgynevezett endemikus fajokkal igazi egzotikus utazások helyszíne. Elsősorban erre épül turizmusunk – mutatta be hazáját Loyda jose da Costa. – A világkiállítás rendkívül érdekes és a magyarok nagyon kíváncsiak, barátságosak. A kiállítás igazán elképesztő. Nagyon jó találkozásokra nyílt alkalmunk, hiszen sikerült egyeztetnünk Portugáliával és Angolával is, de több képviselettel, cégekkel is tanácskoztunk – foglalta össze véleményét São Tomé és Príncipe Demokratikus Köztársaság budapesti delegációjának vezetője.

Forrás: Nimród Vadászújság Facebook oldala – Szilágyi Bay Péter