Mezőgazdaság

Közel 13 tonna húskészítményt vontak ki Csongrád-Csanád megyében – VIDEÓVAL

Egy Csongrád-Csanád megyei húsüzemben tartottak élelmiszerhigiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést 2020 szeptemberében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A létesítményben 12,6 tonnányi termék nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, ezért a hatóság kivonta azokat a forgalomból, valamint azonnali hatállyal felfüggesztette az egység tevékenységét.

Nagy István agrárminiszter: kiemelt cél az állattenyésztés támogatása

Az Agrárminisztérium vissza nem térítendő támogatást nyújt a mezőgazdasági termelőknek, a termelői szervezeteknek és az élelmiszeripari vállalkozásoknak, hogy kezelni tudják a koronavírus járvány gazdasági hatásait - jelentette ki Nagy István tárcavezető Herceghalomban

Őszi helyzetkép a növénytermesztésben – RÁBÁS videóval!

Szeptember van. Vegyes érzelmekkel teltek a gazdák, mert ugyan a betakarításhoz igen kedvező az idő, de azoknak, akik lucernát és vörösherét vetettek már árnyaltabb a kedvük. Jelentős eső már hetek óta nem hullott, s az őszi káposztarepce sincs jobb helyzetben.

A Debreceni Egyetem MÉK Halbiológiai Laboratórium akvapóniás egységében zöldség és fűszernövényekkel termesztéstechnológiai vizsgálatokat végeznek...

A Debreceni Egyetem MÉK Halbiológiai Laboratórium akvapóniás egységében kutatóink több zöldség és fűszernövény bevonásával végeznek termesztéstechnológiai vizsgálatokat. A kísérletek elsődleges célja azoknak a növény fajoknak,...

Okos gabonaszondát fejlesztett egy magyar startup

A világon egyedülálló okos gabonaszondát dobott piacra egy magyar fejlesztőkből álló startup. A síktárolókban bekövetkező nedvesedéssel a kezdetek kezdete óta küzdenek a gazdák, de a GrainMonitor olyan automatizált megoldást kínál a problémára, ami néhány éve még elképzelhetetlen volt. A technológia alkalmazását agrármérnökök javaslatai alapján dolgozták ki, egyik legnagyobb előnye pedig az, hogy a szondák három-négy éves akkumulátoridővel rendelkeznek, ez idő alatt még csak tölteni sem kell azokat.

Elérhető a tűzifavásárlást megkönnyítő online piactér

Tűzifavásárlást segítő online piacteret nyitott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A https://tuzifatokosan.nebih.gov.hu/ oldalon elérhető felület segítségével a vásárlók könnyen és átlátható módon informálódhatnak a lakóhelyük közelében elérhető kínálatról.

Az osztatlan közös tulajdon felszámolásáért folytatódik a földértékesítési program – tájékoztatott az Agrárminisztérium

2020. szeptember 21-én indul a földértékesítési program harmadik üteme. Az Agrárminisztérium célja továbbra is az osztatlan közös földtulajdon felszámolása. A több mint 6300 db ingatlanra bárki tehet vételi ajánlatot elektronikus úton, egészen október 21-ig.

Traktor hajtott lazítás közben villanykarónak Szajolban – GALÉRIÁVAL

Traktor döntött ki egy beton villanyoszlopot tegnap délután Szajolban. Az ütközés következtében a pózna a traktor motorházára dőlt.

Bio megoldások poloskák ellen

Ökológiai megoldások poloska irtására. A lakásokba, ablakrepedésekbe behúzódó, telelni készülő, vagy telelő poloska imágókat gyűjtsük össze porszívóval, sepréssel. Semmisítsük meg őket

Új tulajdonosai vannak a szarvasi Gallicoop Zrt.-nek

Megvásárolta a Gallicoop Zrt.-t három magyar magántőkealap-kezelő, a Takarék, a Béta és a Status Food Magántőkealap - közölte Csák Gyula, a Gallicoop Zrt. újonnan megválasztott igazgatósági elnöke. A társaság 100 százalékos részvénycsomagja az új befektetők tulajdonába került.