A világ első Madarak és Fák Napja rendezvényt a párizsi európai madárvédelmi egyezmény alapján Chernel István, a híres ornitológus szervezte meg Magyarországon 1902-ben. Az ünnep hivatalossá Herman Ottó közreműködésével vált 1906-ban, amikor gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és Fák Napja megszervezését minden iskola számára. Azóta is ez a legszélesebb körben megtartott ornitológiai ünnep Magyarországon. A Csongrád Megyei Kormányhivatal elhivatott a környezet- és természetvédelem iránt és a járványügyi helyzethez igazodva idén a virtuális térbe helyezi az évről évre megrendezett eseményt.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal

Egyedülálló madárhang bemutatót indít útjára „Napi Fülelő” elnevezéssel a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A program keretében május 10-től minden nap – két héten keresztül – egy olyan madárfajt lehet megismerni a kormányhivatal Facebook-oldalán, amelyek köztünk élnek a Csongrád megyei településeken.

Az akció célja, hogy minden korosztály számára egyedülálló módon, érdekfeszítő és informatív formában hívjuk fel a figyelmet arra, hogy a madarak és a fák közös kincseink, ezért mindannyiunk érdeke, hogy vigyázzunk rájuk!

Keressék a madárhangokat május 10-től a Csongrád Megyei Kormányhivatal Facebook-oldalán!

https://filr.kh.gov.hu/ssf/s/readFile/share/75623/-5804194217737780434/publicLink/Promo%20-%20v%C3%A9gleges%203.0.mp4

Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal