A hercegszántói határrendészek szolgálatuk közben egy földön fekvő madarat találtak a Duna-Dráva Nemzeti Parkban. Észrevették, hogy az állat nem tud repülni, így feltételezték, hogy megsérült.

Nagy Győző r. őrmester és Király Ferenc r. törzszászlós egerészölyvet mentettek a Duna-Dráva Nemzeti Park területén (Kép: Magyar Rendőrség)

A segítségre szoruló állatot Nagy Győző r. őrmester gondosan az egyenruhájába bugyolálta, megelőzve a rémült madár további sérülését. Társával, Király Ferenc r. törzszászlóssal a határrendészeti kirendeltségre vitte, aztán értesítették a nemzeti parkot. A madarat az érte érkező természetvédelmi őr megvizsgálta, szerencsére kiderült, hogy súlyos sérülést nem szenvedett.

A sérült állat jókezekbe került. Érdemes ruhát használni, mert könnyen sérülést okozhatnak avatatlan kezekben a ragadozómadarak még sérülten is (Kép: Magyar Rendőrség)

A vagány madár repülés és vadász lecke közben eshetett a földre, így ütötte meg magát annyira, hogy nem tudott tovább repülni. Felerősítés után újra visszarepülhet a természetbe.

Forrás: Magyar Rendőrség