Elkezdődött a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny. 121 csapat küzd majd kilenc napon keresztül, hogy sikerüljön kifogniuk az 5 darab, 10 kg-nál nagyobb pontyot. A megmérettetés ma 14:00 órakor indult és október 9-én, délelőtt 09:00 órakor ér véget.
Elkezdődött a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny, amely október 9-én, délelőtt 09:00 órakor fog fejeződik be. (Kép: balatonihal.hu)
A szerencsés csapat, aki a helyét választhatta a 100-as húzószámmal rendelkező Cavity Eye Fishing Team volt. A választásuk Fonyódra esett azon belül is a 75-ös helyre. A csapatok többsége az alacsony vízállás ellenére is, a Déli partot részesítette előnyben. A nyitó ceremónia lezártával, minden csapat útnak indult elfoglalni horgászhelyét. Meglátjuk, milyen fordulatokat tartogat számunkra az idei év versenye.
Idén 121 csapat küzd egymással a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen (Kép: balatonihal.hu)
Heves helykeresésbe kezdtek a csapatok, amint a csónakok vizet értek. Ez a folyamat csak akkor lehetséges, ha a viharjelző rendszer alapfokon van. Hiszen viharjelzés alatt a csapatok nem szállhatnak vízre. Az előrejelzések szerint ma éjfélig marad az alapfok és viharjelzés nélkül tudnak a csapatok maximumot kihozni az első napból.
Reményeink szerint idén is szép fogások várhatóak, a Balaton mindig tartogat meglepetéseket és újdonságokat a versenyzők számára. A szervezők minden csapathoz el fognak látogatni egy rövid interjú erejéig, folyamatosan tudósítanak a verseny aktuális állásáról a honlapjukon, emellett minden este élő bejelentkezésekkel jelentkeznek az érdeklődők számára a hivatalos Facebook oldalukon.
Forrás:balatonihal.hu