Keressen minket

Vadászat

Vadászbaleset Hajdúhadház közelében

Közzétéve:

Feltöltő:

Print Friendly, PDF & Email

December elején súlyos vadászbaleset történt Hajdúhadház közelében, kérésünkre Fehér Tamás százados, a hajdúböszörményi rendõrkapitányság illetékese ismertette a baleset körülményeit.

– 2004. december 8-én a Hajdúhadház és Hajdúböszörmény közötti a Deresi erdõrészen G. I. sportvadász vaddisznóvadászaton vett részt 6,5×68-as új Blaser R93-as puskájával. Nyolcadik lövésére a fegyver zárszerkezete elszabadult, hátrafelé kivágódva megsebesítette a vadász arcának jobb felét és szemét. Az elszabadult zárszerkezet feltépte a bakon ülõ egyik kísérõ kabátját is. A mentõk rohamkocsival érkeztek a helyszínre és azonnal kórházba szállították a szerencsétlenül járt vadászt. A sérülést okozó zárszerkezetet néhány méterrel odébb megtaláltuk.

Szemtanúk beszámolója alapján a baleset a következõképpen történt. G. I. sportvadász több kísérõvel barkácsolva eredményesen vadászott vaddisznóra. A balesetet megelõzõen feltûnt egy magányos disznó, a vadász megkérdezte, hogy lõhetõ-e, s mivel a válasz igen volt, felállt a kocsiban és tüzelt. Lövésére hatalmas dörrenés hallatszott. A disznó sértetlenül elmenekült, G. I. pedig hátrafordulva ennyit mondott: “elhibáztam, mehetünk”. Rögtön utána elájult. Mire a telefonon értesített mentõk odaértek az erdõszélre, a lovaskocsi is kiért az útra.

Az ügyben megkerestük a Blaser magyarországi képviseletét, akik mindamellett, hogy kifejezték együttérzésüket, mindaddig nem kívántak nyilatkozni, amíg a fegyverszakértõi vélemény nem tisztázza, hogy szakszerûtlen kezelés, mechanikai sérülés, mûszaki meghibásodás vagy egyéb tényezõ okozta a balesetet.

A fegyvert jelenleg Budapesten az ORFK Bûnügyi Szakértõi és Kutatóintézete vizsgálja, ahol arról tájékoztattak bennünket, hogy a vizsgálat még tart, lezárása elõtt érdemi információval nem tudnak szolgálni a baleset okával kapcsolatban.

G. I. azóta már elhagyta a kórházat, de valószínûleg plasztikai mûtétre lesz szüksége. Ezúton is kívánunk mihamarabbi felépülést szerencsétlenül járt vadásztársunknak, aki érthetõ módon nem szívesen beszél balesetérõl.

Vadászat

Az V. Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznap – GALÉRIÁVAL

Print Friendly, PDF & Email

Békés vármegyében, Békésen, Dánfokon a város és a környék, de mondhatjuk, hogy a vármegye egyik legszebb természeti környezetében rendezték meg 2024-ben a vadásznapot, amelyet immáron ötödik alkalommal a horgászokkal közösen hirdettek meg.

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Békés vármegyében, Békésen, Dánfokon a város és a környék, de mondhatjuk, hogy a vármegye egyik legszebb természeti környezetében rendezték meg 2024-ben a vadásznapot, amelyet immáron ötödik alkalommal a horgászokkal közösen hirdettek meg. Míg a helyszín különleges, addig az időpont szokatlannak számított, de Hrabovszki János, az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Terület Szervezete és a Békés Megyei Vadászszövetség elnöke, az Agro Jager Newst arról tájékoztatta, hogy rendhagyó, de az egyesületek közösen azt fogalmazták meg, hogy inkább így, nyárelőn találkozzanak. Nos, ahogy körbenézek, úgy látom, hogy jó döntésnek bizonyult – mondta az elnök.

Megnyitó ünnepség az. V. Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznapon Békésen. Fotó: Agro Jager

A Békés vármegyei vadásznapokat évtizedekig Dobozon, a Kettős-Körös partján rendezték. Már akkor látszott, hogy ez a vármegye szívesen összegyűlik, szívesen megmozdul a felhívásokra. Abban az időben még sokszor lőporfüst is kevergett a bográcsok között, ma már csak lőtéren lehet koronglövészetet rendezni. Bár meg kell hagyni, soha, senki nem emlékszik arra, hogy baleset történt volna.

Kéz a kézben: Míg a kamara a tagokat, addig a szövetség a társaságokat tömöríti. Fotó: Agro Jager

A dobozi vadásznapok után egyszer csak más helyszínre került a vadásznap és azóta a vármegyei vadászok évről évre új és újabb helyszínt választanak, ami mondjuk ki, hogy nagy lökést adott a sorozatnak. Jártak a vadászok már sok helyszínen: Gyulán a vár alatt, Mezőberényben, Sarkadon és lehetne folytatni a sort. Egy biztos, hogy a Békés vármegyeiek eltalálják, ha úgy vesszük, ráéreznek a sikerre.

Várakozás: a megnyitó előtti pillanatok – balról Oszlács Norbert a Rádió 1 Békés-, és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei szerkesztője, mellette balról Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek ügyvezetője, ifj. Hrabovszki János, a Békés Vármegyei Vadászszövetség elnökségi tagja és a képen jobbról Erdei Márta, az OMVK Békés Vármegyei Területi Szervezet Diana Szakbizottságának tagja. Fotó: Agro Jager

Oszlács Norbert, a Rádió 1 Békés-, valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei szerkesztője és egyben a vadász és horgásznap műsorvezetője, lapunknak úgy fogalmazott, hogy ez bizonyosan azért is van, mert ebben a vármegyében vendégszerető emberek laknak és aki ebbe a vármegyébe ellátogat, azt mindenki le is ülteti az asztalához. A vadászcsaládból származó rádiós ugyan nem vadászik, de kiemelte, hogy mikor a vadásznapok műsorvezetését elfogadja, kicsit mindig hazajön és jól esik számára, amikor látja, hogy vadidegen látogatókat is megkínálnak a vadászok, leültetik maguk közé.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

A megnyitón külön köszöntötték a szervezők dr. Rákóczi Attilát, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatóját, majd Hrabovszki János, az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Terület Szervezete és a Békés Megyei Vadászszövetség elnöke vette át a szót.

Az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Terület Szervezete és a Békés Megyei Vadászszövetség elnöke kitüntetést ad át Molnárné Szín Rózának, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredesének a békési vadász és horgásznapon. Fotó: Agro Jager

1990-ben még 1500-an voltunk vadászok, most mintegy 3000-en vagyunk Békésben, miközben az országban ugyanez a szám, 30 ezerről 70 ezerre emelkedett. A horgászat és a vadászat a természethez kötődik, nem egy online, internetes világ a mienk. Számítógépen keresztül nem is érezhetők azok az ízek és illatok, amelyek a vadásznapi főzést jellemzik. Kiemelte, hogy a vadászat nemcsak sport, hanem hagyomány is, amelyet vadászatokon lehet véglegesen elsajátítani.

Kürtös várakozik az ünnepségen. Fotó: Agro Jager

Dr. Kutyej Lajos, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének alelnöke leszögezte, hogy azért ünneplik együtt a vadász- és horgásznapot, mert a két tevékenység közös, mondhatni egy tőről fakad, mert a zsákmányszerzés ősi ösztönén alapul mindkettő.

Eközben a Kettős-Körös oldalában  megteltek a parkolók. Fotó: Agro Jager

Ma már ez részben szabadidős tevékenységgé, a természet szeretetén alapuló hobbivá nemesedett. Magyarországon napjainkban a horgászat a virágkorát éli. Ennyi horgász, ennyi horgász kezelésében lévő vízterületen még nem horgászott Magyarországon. Az országban a regisztrált horgászok száma meghaladta az egymilliót és a Körös-vidéken mintegy 28 ezren horgásznak, ahol 2400 hektáron 68 különböző vízterület áll rendelkezésre.

Szálkásszőrű tacskók a Sarkadkeresztúri Vadásztársaság trófeái előtt. Fotó: Agro Jager

Itt, Békés vármegyében a szövetség évente több mint 2000 tonna pontyot telepít a horgászvizekbe. Hozzátette, hogy nagy öröm számára, hogy a IX. Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt is megnyitották a horgász-vadásznapon, amelyre a pontyokat a szövetség a Körös-vidék vizeiben felnőtt, kiváló ízű halakból biztosította.

Folyamatosan érkeztek a családok, jó helyszínnek és jó időpontnak számított a június elseje az V. Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznap megrendezésére. Fotó: Agro Jager

A vadász-horgász találkozó jó alkalom arra is, hogy a tagságot tájékoztassák és arra is, hogy kitüntetéseket adjanak át. A vadászok-horgászok tradíciós kapcsolatokat ápolnak a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal. Az elmúlt évtizedekben kötött együttműködési megállapodások, a közös akciók és a rendőrség aktív támogatásával visszaszorították az orvvadászatot. Ebben az Észak-Békés vármegyei kistérségben élő egyenruhások kiemelkedő teljesítménye mindenképpen figyelemre méltó teljesítmény, amelyet a kamara évről évre nem felejt el megköszönni.

Molnárné Szín Róza, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese kitüntetésével. Fotó: Agro Jager

2024-ben Molnárné Szín Róza, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese, a vadászvizsgáztatásban és a fegyverügyekben nyújtott, magas színvonalú szakmai munkájáért Hubertusz Kereszt arany fokozatát vehette át, illetve Halmágyi Antal rendőr alezredes is ezt a kitüntetést érdemelte ki az V. Békés Vármegyei Vadász ás Horgásznapon.

Gróf Nádasdy Ferenc emlékplakettet vehetett át a békési Kittenberger Vadásztársaság, amelyet Balogh Béla elnök vehetett át. Fotó: Agro Jager

Mindenképpen figyelemre méltó teljesítményt ért el a békési Kittenberger Kálmán Vadásztársaság az elmúlt években s ebben, a 2024-ben megrendezésre került vármegyei vadásznapon, ahol a város mellett a házigazda szerepet is felvállalták. Aki valaha is szervezett vadásznapot, tudja, hogy nem könnyű helyet állni s bár ezt sikeresen teljesítették is, mégis nem e miatt kaphatták meg a vadgazdálkodóknak járó legmagasabb szakmai kitüntetést. A gróf Nádasdy Ferenc emlékérem rangját jelzi, hogy nem kötelező a vármegyének adományozni, viszont, akik kiérdemlik, azok szakmai munkáját általában a szűken vett környezete, a szomszéd vadásztársaságok is elismerik. Jelentősége, szakmai elismerése így hangsúlyos az ágazatban. Az emlékplakettet Balogh Béla, a társaság elnöke vehette át.

Hatalmas standdal, szinte teljes taglétszámmal képviseltette magát a rendező, a 2024-es helyszínt biztosító békési Kittenberger Vadásztársaság. Fotó: Agro Jager

További kitüntetéseket nyújtottak át: Dr. Szentkereszty Tamás László a Magyar Vadászatért Érdemérmet, Kis Róbert, ifj. Kiss László, Baji László, dr. Takács Árpád, Békés Vármegye főispánja Nimród Vadászérmet, míg Békés Vármegye Vadgazdálkodásáért Érdeméremet Veres Sándor, Holcz Károly és Babinyecz János vehetett ét. Főispáni elismerésben ifj. Németh András, a Kígyósi Vadásztársaság hivatásos vadásza, Molnár Magdolna Gabriella, a KHESZ felügyelő bizottságának elnöke, továbbá Makra Tibor, a Biharugrai Földtulajdonosok Vadásztársaság elnöke részesült.

Megbízható távcsövet keresel? Távolságmérős távcsövek és minden, ami a megfigyeléshez kell – > FROMMER Fegyverbolt! Kattints a fényképre!

A vármegye nehezen eszmél abból a tragédiából, hogy a verőcei hajóbalesetben a dévaványaiak elveszítették Varga Mártont . A fiatal, kiváló képességű, tanulmányi eredményű, a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum erdésztechnikus jelöltjét a Dévaványai Vadásztársaság kérésére posztumusz Hubertus arany fokozat kitüntetésre javasolták, amelyet a bizottság egységesen támogatott és a vármegyei napon egy perces néma felállással tisztelegtek az emléke előtt – érthető módon, a szokásosnál is nehezebben teltek a másodpercek.

Szép táblákkal készültek a békésiek. Ez bizony már a Körösök-völgye. Fotó: Agro Jager

Az ünnepélyes megnyitó záróeseményén végül Zuberecz Tibor, Békés vármegyei fővadász, az Országos Magyar Vadászkamara Békés vármegyei titkára, felavatta a vármegye új vadászait, akiknek szokásához hűen, dörgedelmesen mégegyszer felhívta a figyelmét a vad szeretetére, a vad óvására, gondozására és a tiszteletére.

Zuberecz Tibor, a Békés vármegyei fővadász avatja az új vadászokat. Fotó: Agro Jager

A vármegyei horgászok és vadászok sátrainál eközben lázasan készültek, főttek a különféle vadpörköltek, paprikások, hallék, sültek a halak, húsok, főtt a csúsza. Megannyi praktika, megannyi íz kavargott és kiderült, hogy nemcsak a vármegyéből, hanem még Bajáról is elutaztak Békésre – Valaki felhívta a figyelmemet arra, hogy dunai hallé fő, mert ott sorakozik már a gyufa tészta is! Ami igaz az igaz, nem vettem észre, de azt már igen, hogy a hagyományos kolbászok mellett halkolbásszal is kedveskedtek a vendégeknek, akiket a Magyar Halkolbász Lovagrend várt.

A V. Békés Vármegyei Vadász-, és Horgásznap kitüntettjei. Fotó: Agro Jager

Sok helyen láthattunk trófeákat, de arra senki nem gondolt, amikor megállt egy gímszarvastrófeákat bemutató félkörben, hogy azt a sarkadkeresztúri Egyetértés Vadásztársaság tagjai ejtették el. Bakucz Péter, Sarkadkeresztúr polgármestere és a társaság elnöke az Agro Jager Newsnak kiemelte, hogy annyian megkérdezték, hogy külön, kézzel egy lapra felírták, hogy a „Sarkadkeresztúri helyi trófeák”.

A sarkadkeresztúri vadászokat Bakucz Péter a társaság elnöke és egyben a falupolgármestere vezette. A vendégeket gímszarvas pörkölttel kínálták. Fotó: Agro Jager

Az elnök hozzátette, hogy kifejezetten jó az együttműködés a helyi gazdákkal és Sarkadot elhagyva egy olyan érintetlen, vadregényes tájon gazdálkodhatnak, amelyért nagyon hálásak a „keresztúri” vadászok. Mély erdők, csatornák, rétek, legelők váltakoznak és jó szomszédok – tette hozzá az elnök, aki nem engedett el, míg meg nem kóstoltam a gímszarvaspörköltjüket. Oszlács Norbert, a Rádió1 vármegyei szerkesztőjének szavai jutottak eszembe, aki éppen az imént nyilatkozta lapunknak, hogy a Békés vármegyei vendégszeretet páratlan az országban, amit azzal egészítenék ki, hogy a Kis-Sárrét mai népei pedig ma is elevenen ápolják ezt a hagyományt.

FROMMER, Magyarország legnagyobb fegyverboltja!   Kattints a képre és keresd meg a hozzád legközelebb lévő vadászboltot és a szerződött fegyvermestereket!

Árusok, vásári forgatag, antikváriusok, no, meg a Békés-Dánfok Körösvilág állandó kiállítása mellett Békés vármegye kincseit lehetett megtekinteni. Szerénység nélkül mondhatjuk, hogy van mire büszkék lenni az itt élőknek. Sokáig Dél-Békés emelkedett ki a mezei nyúl állományaival, de hozzá kell tenni, hogy amikor vérfrissítésről volt szó, soha nem fukarkodtak és adtak északra, adtak Hajdú-Bihar vármegyének, de került Csongrád-Csanád vármegyébe is, olyan társaságoknak, akik tenni akartak a vadállományért és áldoztak rá. Ebben a sorban kell kiemelni elsőként a Hódagro Zrt. Vadásztársaság elnökét is. Kétségtelen, hogy a Dél-Békés mezei nyúl állományának génállománya olyan életerős, hogy képes más élőhelyen, más termőhelyi adottságokon nemcsak életben maradni, hanem reproduktív állományokat létrehozni.

A megnyitó után Hrabovszki Jánost, a Vésztői Vadásztársaság standján pillantottuk meg. Fotó: Agro Jager

Míg Dél-Békés a mezei nyúlban erősített s zárkózott fel hozzá a megye, addig a híres Békés vármegyei dámállomány, amely Gyula, Gyulavári, Doboz, a Kettős-Körös deltájában szerénység nélkül is, azaz külföldön is világhírű, addig Bélmegyer és a körülötte lévő társaságok összefogásával ma már úgy tűnik, hogy hamarosan felállhat a képzeletbeli dobogóra.

Hogy mit jelent a Kettős-Körösön horgászni, arról igazán a Békési Horgász Egyesület tudna csak mesélni. Fotó: Agro Jager

Nem szabad elfeledkezni a fácántenyésztésről sem, mert a vármegye több pontján olyan intenzív fácántenyésztést folytatnak, amelynek sikerei alkalmasak arra, hogy beépítsék a középiskolai tananyagba, a szakirányítás kiegészítésével pedig az egyetemi képzésben is alkalmas lehet. Miközben a Körös-Maros Nemzeti Park kihívásainak is meg kell felelni, mert a vármegye fontos bázisa a túzoknak, ahol meg a híres békési őz is lakik.

Úgy tartja a mondás. Ha már rendőrt látsz, nagyobb baj nem lehet! A rendőrség gyerekprogramját kicsik és nagyok egyaránt élvezték. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az V. Békés Vármegyei Vadász-, és Horgásznapon. Fotó: Agro Jager

Kéz a kézben a két szektor az agrárágazaton belül s míg a kiállításon balkézre, a vadászat, a vadgazdálkodás eredményeit lehetett megtekinteni, addig jobbkézre, a Békés vármegye természeti kincseiről lehetett tájékozódni egy interaktív, klimatizált teremben.

Könyvritkaság bukkabnt fel Békésen, mert egy 1887-es kiadású Hermann Ottó könyvet is meg lehetett vásárolni.

A trófeák között kapitális őzbaktrófeákat is bemutattak, amelyek híre hamar végigszaladt a látogatók között és sokan megkeresték a kiállítást.

Egy biztos, hogy az V. Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznap sikere sokáig tükröződik a Dánfoki duzzasztó fölött a Kettős-Körös feszített víztükrén és sokáig emlékezni is fogunk rá. Elkísérnek az ízek, a barátságok, a kézfogások, a vendéglátás. No’iszen Békés vármegyében járunk, ahol a barátság, az adott szó, a vendégjog még jár. Megtartják, megadják. Azonban, ahogy a kártyában szokás, lehet 19-re lapot kérni.

Gyerekek az édesapjukkal Békésen, az V. Békés Vármegyei Vadász-, és Horgásznapon. Fotó: Agro Jager

Az Agro Jager Newsnak Hrabovszki János, az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Terület Szervezete és a Békés Megyei Vadászszövetség elnöke bejelentette, hogy már elkezdték a 2025-ös vármegyei vadásznap szervezését és abban egyeztek meg az imént az elnökséggel, hogy nincs kivétel: jövőre a vármegye összes vadászát meg fogják hívni. Már a jogászok azon dolgoznak, hogyan lehet technikailag és jogilag is személyes meghívót küldeni a kamarai tagoknak.

Békés vármegye, azért nemcsak a mezei nyúl, hanem a nagy bakok hazája is.

A vadászszövetségen belül a társasági tagokat el tudják érni, de vármegye 3000-es kamarai tagságát személyesen is szeretnék megszólítani. Kijelentette, ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát, úgy tervezik intézni, hogy mindenkinek lehetősége legyen ebédelni, mindenkinek lehetősége legyen leülni, hogy mindenkinek legyen arra helye, hogy megpihenjen. Ehhez egy olyan helyszínt is kell választani, ahol ekkora tömeget képesek legyenek kezelni és nem utolsó sorban vendégül látni. Hrabovszki János az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Terület Szervezete és a Békés Megyei Vadászszövetség elnöke tájékoztatójában kiemelte, hogy a vármegyei vadásznap sikeres lebonyolításában és biztosításában nagy szerepet vállalt fel a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság egyenruhás és motoros rendőr állománya s bízik benne, hogy 2025-ben a nagyszabású vadász-horgásznapon tovább segítik ezt a szakmai-szabadidős találkozót.

Írta és fényképezte:
Dr. Szilágyi Bay Péter LL.M., lapigazgató
Agro Jager News

Tovább olvasom

Vadászat

Kisgyerekre támadt egy sakál Izraelben

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Izraelben, egy család a Negev sivatagban táborozott. A sötétségben azonban egy aranysakál riadalmat okozott:

A sátor, ahol egy sakál megtámadt egy kisgyereket (Fotó: Avi Bahari – Ynetnews)

Egy 14 hónapos gyermek apja azt mondta, hogy hallotta a felesége sikoltozását. Eltűnt a baba! A kisgyereket kisebb sérülésekkel találták meg, méterekkel a sátortól, ahol az állat leejtette.

A 14 hónapos baba megsérült, miután egy sakál megharapta és kirángatta a család sátrából a negevi kempingben.

Az apa pénteken késő este hagyott egy kis nyílást a sátor bejáratnál lefekvés előtt. Amikor meghallotta, hogy valami baj van, azonnal visszarohant. A felesége sikoltozott, hogy eltűnt a gyerekük.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

“A sakál néhány méteren keresztül vonszolta a gyermeket, mielőtt elengedte” – közölte a Természetvédelmi és Parkvédelmi Hatóság, hozzátéve, hogy a sakál keresése folyamatban van.

A csecsemőt a Beer Sheva-i Soroka Egészségügyi Központba szállították, ahol könnyű sérülésekkel látták el. “Érkezésekor a gyermeket orvosi vizsgálatoknak vetették alá és beoltották a betegségek megelőzése érdekében” – közölte a kórház.

Idén áprilisban egy kilencéves gyereket megharapott egy farkas egy negevi kempingben. (Fotó: Herzl Yossef, Arnon Hirshberg – Ynetnews)

Áprilisban a Negevben már történt hasonló eset, akkor egy kilencéves kislányt harapott meg egy farkas, amely kirángatta a sátrából az áldozatát. A gyerek kiáltásaira felébresztett apja elűzte a farkast.

Forrás: Ynetnews

 

 

 

 

 

 

Tovább olvasom

Vadászat

II. Göbös Kupa

Print Friendly, PDF & Email

A Kisalföldi Erőgazdasági Zrt. földalatti munkavizsga versenyt szervezett

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Idén második alkalommal került megrendezésre a Göbös-kupa elnevezésű földalatti munkavizsga, ahol 20 kutya és vezetője mérhette fel tudását, szakértő bírók kíséretében. A kanyargós műkotorékba bemerészkedő ebek között 9 szálkás-, és 1 hosszúszőrű tacskó, 4 foxterrier, 5 jagdterrier és egy parson russell terrier szerepelt.

A nap végén a legjobb eredmények tekintetében az alábbi sorrend alakult ki:

I. Keszi Vadász Andi 100 pont CACT (vezetője: Szabó Zsolt)
II. Hanyi Vadűző Atom 95 pont (vezetője: Selyem Tamás)
III. Gidion vom Rancsi 82 pont (vezetője: Stribl József)
Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a tisztes helytállást!

Forrás: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.

Tovább olvasom