Keressen minket
[wpml_language_selector_widget]

Frommer

A Franchi Horizon Black Synt .223

Közzétéve:

Print Friendly, PDF & Email
A Franchi golyós puskák nagyasszonya, a Horizon Black Synt egy teljesen fekete puska a kiemelkedő vadászatokhoz. A klasszikus, bár összetéveszthetetlen vonalvezetésű Horizon Black Synt a Franchi család elsőszülöttje az ismétlő golyós puskákban, 4 töltényes kivehető tárral és hullámosan csavart forgó tolózárral. 4 lőszeres kivehető tárral és 3 ponton záródó zárszerkezettel érkezik, amely lehetővé teszi a 60°-os zárnyitást és hozzáférést a puska működéséhez – az áramvonalas hullámos zárszerkezetnek köszönhetően – a gyors újratöltéshez minden típusú céltávcsővel.

Az egyedi alakú tolózár, amely amellett, hogy esztétikailag is vonzó, akadálymentes újratöltést tesz lehetővé mindenfajta időjárási körülmények között.
Könnyű súlya és könnyű kezelhetősége miatt különösen alkalmas nagyvad vadászatára, mind a cserkelés során, mind a lesvadászat során. Az exkluzív Franchi-dizájnnal kialakított válltámasznak és tusatalpnak köszönhetően tökéletesen illeszkedik a vállgödörbe.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

A tuson és az előagyon megtalálható a szíjkengyel tartó adapter, és a bipod adapter is. Emellett a dobozban természetesen ott a szíjkengyel tartó. A Franchi Relia-trigger elsütőszerkezetnek köszönhetően könnyű és finom, 08 – 1,9 kg közötti sütési erő állítható be az állító csavar segítségével. A hidegen kovácsolt menetes végű krómozott acél cső lövésről lövésre maximális találati pontosságot biztosít. A Horizon Black Synt, mint minden puskánk, három leadott lövésből 1 MOA tanúsítvánnyal rendelkezik, azaz a szórás 100 méteren 3 cm-en belül marad.

Frommer Fegyverbolt, Budapest

Frommer

ÚJDONSÁG: Már ONLINE is foglalhatsz időpontot a FROMMER fegyverműhelyébe

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Hol másutt, mint a fővárosban találta ki a FROMMER Fegyverbolt, hogy a fegyverjavító műhelyükbe már online is lehet időpontot foglalni. Ehhez nem kell mást tenni, mint a FROMMER weboldalán megkeresni a linket és két, három kattintás után már pontos dátumon várnak bennünket. Innovatív és ügyfélbarát, hiszen a mai felgyorsult világunkban, ma már parancsoló, hogy ne kelljen várakozni. Így, ezek után a FROMMER Fegyverbolt fegyverműveséhez is bejuthatunk anélkül, hogy bárkivel telefonon kellene egyeztetni – tájékoztatta az Agro Jagert, Albert Attila, a FROMMER Fegyverbolt kereskedelmi igazgatója.

Albert Attila, a FROMMER Fegyverbolt kereskedelmi igazgatója. Fotó: Agro Jager / FROMMER 

Nincs annál rosszabb, mikor megérkezünk egy fegyverműhelybe és előttünk ott állnak, várakoznak. Két lehetőségünk van: maradunk vagy elmegyünk. Igen ám, de ha messziről jövünk, már pedig kevesen vagyunk úgy, hogy az utca végén működik egy műhely, ezért rászánjuk az időt és a várakozás ingoványos, idegőrlő útjára lépünk. Közben meghallgatjuk a bajba jutott vadásztársat, aki szintén messziről jött s ha már útra kelt, talán ráérősebb, mint mi. Mi több, örül, hogy egyáltalán eljutott, foglalkoznak vele, mert hát erről is kell beszélni s mindent megértünk és az is lehet, hogy új barátaink lesznek. De mennünk kellene. Nagyon..

Postabontás: a FROMMER fegyverboltba újonnan érkezett FRANCHI fegyver hamarosan új gazdájához kerül. Gyári KONUS távcsővel, eredeti KONUS szerelékkel, amely mellé a svéd Aim Sport hangtompítóját szerelik fel. Fotó: Agro Jager / FROMMER

Mindenki rohanna, sietne, közben meg ég a lábunk alatt a talaj, vagy várnak ránk odakint, vagy menni kell az oviba, vagy menni kell vissza dolgozni, netán a nyaralást kihasználva megszökünk a strandról, azzal a címszóval: Egy perc! Mindjárt jövök!

Persze olyan a fegyverbolt egy vadásznak, olyan egy fegyverműhely nekünk, mint maga a Kánaán és akit komolyan vesz a párja, aki körül elfogadják, hogy a vadászat egy életforma, pontosan jól tudja, hogy az egy percből hipp-hopp egy óra lesz.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

A FROMMER felszámolta a várakozást

A FROMMER Fegyverbolt weboldalára, ha rákattintunk (akár ide is!), akkor két helyen is feltüntették a fegyverműhely linkjét. A következő képen nyíllal jelöltük, ahol egyet felül, egyet pedig kicsit az oldal közepére navigálva találunk meg, ami már piros betűkkel szembetűnő! Itt a cikkben sárga nyilakkal, bekarikázva lehet megtalálni! A képre kattintva pedig betölt a weboldal.

A FROMMER weboldalán két helyen is lehet a fegyverjavító műhelybe időpontot foglalni! Fotó: Agro Jager

Mind a két esetben egy naptár ugrik fel és már válogathatunk is a számunkra megfelelő időpontok közül.

Kattintsunk rá az időpontfoglalásra – mutatom lentebb egy képen, hogy mi fogad bennünket

A képen a július 22-vel kezdődő hetet láthatjuk, ha ott kiválasztunk egy órát, akkor egy panel ugrik fel. Ezt láthatjuk ->

Naptárnézetben, órákra bontva lehet kiválasztani a számunkra kedvező időpontot. Fotó: Agro Jager

Ha a számítógépünk, laptopunk, telefonunk bejelentkezett a postafiókunkba, akkor már be is olvassa a nevünket. Ez az ablak ugrik fel ->

Felugró ablak kérdez rá az adatainkra és a problémára.

Adjuk meg a telefonszámunkat és pár sorban érdemes összefoglalni, mi a problémánk, mjad a rendszer azonnal visszajelez.

Mikor beküldjük az időpontfoglalást, a műhely visszaigazolja az időpontot és erről egy visszaigazoló e-mailt kapunk. Ezt az üzenetet kapjuk ->

A foglalást így igazolja vissza Magyarország legnagyobb fegyverboltja, a FROMMER. Fotó: Agro Jager

Albert Attila kiemelte, hogy azok, akik nem tudnak időpontot foglalni, ettől ugyanúgy le tudják adni javításra a fegyvereiket, de, ha nincs időpontjuk, akkor a fegyvermesterük nem tud azonnal foglalkozni a javításokkal.

Albert Attila, a FROMMER Fegyverbolt kereskedelmi igazgatója egy új, FERANCHI fegyvert ad át.  Fotó: Agro Jager / FROMMER 

A FROMMER Fegyverbolt online időpontfoglalása, ugyan még csak két hete üzemel, de nagyon jók a visszajelzések. A vásárlók, az ügyfelek elégedettek és a műhely javítási, karbantartási feladatai kiszámíthatóak, tervezhetőek. A mögöttünk álló két hét is megmutatta, hogy a vadászok, sportlövők körében mennyire kedvelt alkalmazás lett ez az új, innovatív időpontfoglalás, itt, a FROMMER Fegyverbolt weboldalán. Látogassanak el a honlapra, használják bátran a FROMMER Fegyverbolt legújabb fejlesztését.

 

Dr. Szilágyi Bay Péter LL.M.

Agro Jager News

Frommer Fegyverbolt

Tovább olvasom

Frommer

Közeleg az üzekedés: Őzes kaliberek a FRANCHI-tól

Print Friendly, PDF & Email

Üzekedésre készülünk Európa egyik legrégebbi fegyvergyárával, a 155 éves FRANCHI-val, amely napjainkban a Beretta Holding égisze alatt gyártja különleges vadászfegyvereit.

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Ki ne ismerné azt a helyzetet, amikor megcsörren a telefon és megszólal benne egy jóbarát: Várunk őzezni, meg, ha van kedved dúvadozhatsz is az este. Ostorcsapásként ér bennünket az ilyen, már nem mintha rosszul esne, hanem inkább az, hogyan tudnék elmenni, mert vagy nem sikerült még összerakni, megjavíttatni a fegyverünket, vagy a távcső rossz, vagy beteg lett a fegyvermester és nincs tovább. Ég-föld szakad ilyenkor az emberre. Tudom, megjártam már én is, ezért is hívtam fel Albert Attilát, a FROMMER Fegyverbolt kereskedelmi igazgatóját, hogy ilyen esetekben van-e és milyen gyors a megoldás? Mit kínálnak az olaszok és mit kínál a FRANCHI?

Egy Franchi fegyver mellett .223WIN és .243WIN lőszerek várakoznak. Fotó: FROMMER / Agro Jager

A FRANCHI úgy csapott le ránk az elmúlt évben, mint riadt verebek közé bevágódó karvaly. Csak kapkodtuk a fejünket, mert nyolc golyós puskával, 15 félautomata sörétes fegyverrel, hat bock puskával, egy dupla sörétessel és további, két sport kategóriájú, sörétessel vette be a magyar piacot. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a nagy visszatérő és azt is, hogy nem okozott csalódást, a valaha katonai fegyverekkel induló, 155 éves fegyvergyár, amely ma már a BERETTA Holding gombját fényesíti. Bár megmaradtak volna a magyar márkák is, de hát az idő vaskereke a magyar acélt megroppantotta, azonban az olaszok a jövőbe láttak és megmentették a FRANCHI-t. Nos, jól tették!

Villámgyors a lövedéke a .243WIN kalibernek. Fotó: FROMMER / Agro Jager

Albert Attila felütötte az első magyar FRANCHI katalógust és már sorolta is, hogy a HORIZON sorozatból, őzes kalibereket tekintve, a .223 REM-t és a .243 WIN-t ajánlja. Egyik csiklandósabb, mint a másik, mert hát a .223-as töltények most akciósak és 250 FT-ért már elvihetők, miközben a .243-as már húzósabb, ámbátor, ha olyan meghívásunk van, hogy esetleg a disznót is… akkor nemcsak nézzük a lesen, a sárga tarlón, a csuhásokat, hanem még vadászhatunk is. Egy puska, sok lehetőség.

A FRANCHI első, magyar nyelvű katalógusa. A gyár 2023-ban robbant be újra Magyarországra.

LETÖLTÉS

A .223, a .243 alapvetően pontlövő kalibereknek számítanak és ide kell sorolni a .222 WIN-t is. Szóval nézzük sorba, milyen lehetőségeink vannak!?

155 éve hadifegyverekkel kezdődött a FRANCHI története. Fotó: FROMMER / Agro Jager

FRANCHI -> .223REM

  1. FRANCHI All Terrain Black Synt: súlya 3500 gramm. A tusatalp közepes keménységű poliuretán. A tus fekete technopolimer. Az elsütési erő 0,8-1,9 kg között állítható. A cső, a zárszerkezet barnított matt acél. A zárdugattyúja bordázott. A tár kapacitása 10+1 és kivehető. A cső külső átmérője 22 mm. Kompenzátorral kerül a vásárlóhoz, amely helyére hangtompító szerelhető. A fegyverre a FROMMER a svéd Aim Sport garanciás termékeit javasolja. A fegyver teljes hossza 1012 mm.
  2. FRANCHI All Terrain Elite Strata: súlya 3500 gramm. A tusatalp közepes keménységű poliuretán. A tus Camo technopolimer. Az elsütési erő 0,8-1,9 kg között állítható. A cső és a zárszerkezet Cerakote bronz acél. A zárdugattyúja bordázott. A tár kapacitása 10+1 és kivehető. A cső külső átmérője 22 mm. Kompenzátorral kerül a vásárlóhoz, amely helyére hangtompító szerelhető. A fegyverre a FROMMER a svéd Aim Sport garanciás termékeit javasolja. A fegyver teljes hossza 1012 mm.
  3. FRANCI Horizon Varmint Black Synt: súlya 4150 gramm. A tusatalp közepes keménységű poliuretán. A tus Camo technopolimer. Az elsütési erő 0,8-1,9 kg között állítható. A cső és a zárszerkezet barnított matt acél. A zárdugattyúja bordázott. A tár kapacitása 8+1 vagy 4+1 és kivehető. A cső külső átmérője 22 mm. Kompenzátorral kerül a vásárlóhoz, amely helyére hangtompító szerelhető. A fegyverre a FROMMER a svéd Aim Sport garanciás termékeit javasolja. A fegyver teljes hossza 1125 mm. (A fegyverhez két tárat ad a gyár, közepes pofadékot és egy menetvédő kupakot).
  4. FRANCI Horizon Varmint Elite Subalpine: súlya 4150 gramm. A tusatalp közepes keménységű poliuretán. A tus Camo Optifade Subalpine teknopolimer. Az elsütési erő 0,8-1,9 kg között állítható. A cső és a zárszerkezet Bronz Cerakote felületkezelés. A zárdugattyúja bordázott. A tár kapacitása 8+1 vagy 4+1 és kivehető. A cső külső átmérője 22 mm. Kompenzátorral kerül a vásárlóhoz, amely helyére hangtompító szerelhető. A fegyverre a FROMMER a svéd Aim Sport garanciás termékeit javasolja. A fegyver teljes hossza 1125 mm. (A fegyverhez két tárat ad a gyár, közepes pofadékot és egy menetvédő kupakot).
    Ennél a modellnél a gyári kerámia bevonat nagyobb ellenállást biztosít a korrozív környezeti hatásokkal szemben.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

FRANCHI – > .223REM és .243WIN

 

  1. FRANCI Horizon Elite Strata: súlya .223REM kaliberben 3200 gramm, míg .243WIN kaliberben 2990 gramm. A tusatalp középkemény poliuretán. A tus Camo True Timber Strata teknopolimer. Az elsütési erő 0,8-1,9 kg között állítható. A cső és a zárszerkezet Bronz Cerakote felületkezelés. A zárdugattyúja bordázott. A tár kapacitása .223REM esetében 4+1, míg .243WIN kalibernél 3+1 és kivehető. A cső külső átmérője 15,4 .223REM kaliberben, míg .243WIN esetében 16,5 mm. A fegyverre a FROMMER a svéd Aim Sport garanciás termékeit javasolja. A fegyver teljes hossza 1075 mm. Ennél a modellnél is a gyári kerámiabevonat nagyobb ellenállást biztosít a korrozív környezeti hatásokkal szemben.
  2. FRANCI Horizon Elite Gray: súlya .223 REM kaliberben 3200 gramm, míg .243 WIN kaliberben 2990 gramm. A tusatalp közép kemény poliuretán. A tus Beige Gray teknopolimer. Az elsütési erő 0,8-1,9 kg között állítható. A cső és a zárszerkezet acél, fekete kerámiabevonattal. A zárdugattyúja bordázott. A tár kapacitása .223 REM esetében 4+1, míg .243 WIN kalibernél 3+1 és kivehető. A cső külső átmérője 15,4 mm .223 REM kaliberben, míg .243 WIN esetében 16,5 mm. A fegyverre a FROMMER a svéd Aim Sport garanciás termékeit javasolja. A fegyver teljes hossza 1075 mm. Ennél a modellnél is a gyári kerámiabevonat nagyobb ellenállást biztosít a korrozív környezeti hatásokkal szemben.
  3. És persze az örök klasszikus: FRANCHI Horizon Black Synt: súlya .223 REM kaliberben 3200 gramm. A tusatalp közepes keménységű poliuretán. A tus fekete technopolimer. Az elsütési erő 0,8-1,9 kg között állítható. A cső barnított matt acél. A zárdugattyúja bordázott. A tár kapacitása 4+1 és kivehető. A cső külső átmérője 15,4 mm. Menetes csővéggel kerül a vásárlóhoz, amely helyére hangtompító szerelhető. .243 WIN kaliberben csupán 2990 gramm a puska súlya, a tár kapacitása 3+1, a cső külső átmérője pedig 16,5mm. A fegyverre a FROMMER a svéd Aim Sport garanciás termékeit javasolja. A fegyver teljes hossza 1075 mm.

Szóval hét fegyverrel készültek az idei nyárra a FRANCI fegyvergyárban, amelyeket most nemcsak Budapesten, hanem a FROMMER értékesítési láncán keresztül, az országban mintegy 43 helyen lehet elérni, de alapvetően az a legizgalmasabb ebben, hogy az olasz szisztéma szerint a gyári sínekre az üzletekben azonnal megvásárolhatjuk a KONUS szerelékeit, amelyeket a KONUS távcsövekhez gyártottak és küldtek le.

Minőség és ergonómia: FRANCHI. Fotó: FROMMER / Agro Jager

Őzezni nem kell méregdrága távcső. Őzezni egy jó távcső kell, amit a KONUS maximálisan teljesít is, hiszen csúcsmodellje, a legdrágább verzióban is, ami már digitálisan változtatható, 10 állásos kivitelben is 240 000 Ft körül megáll. De persze ott a klasszikus LZ-30 széria is, ami 3-12×56 kivitelben csupán 128 600 Ft. Tartani nem kell tőle, mert a távcsőt gyártó cég a tudomány világából robbant be a vadászatba. A tulajdonos fiai egyszer megkérték az édesapjukat, ne csak mikroszkópokat, hanem céltávcsöveket is gyártsanak a szakembereik. Azóta már eltelt 40 év és a céltávcsövek mellett kereső és különféle hőkamerák ezreivel rukkoltak elő.

Ha hangtompító akkor a svéd Aim Sport termékeit válasszuk. 6000 lövést képes elviselni a svéd acél. Fotó: FROMMER / Agro Jager

Rohanásunkban aztán non plus ultra, hogy a Szenes Iván téren még össze is fogják nekünk szerelni, rendesen, nem ám csak úgy haverokkal, megroppantva. Filagória alatt a kertben. Ugyan már, hol van az már, hogy majd kicseréled, úgy is garanciás! Engedjük el az önjelölt, mindenhez is értő szakembereket, mert a FROMMER Szenes Iván téri fegyverjavító műhelye mellett további hét, országosan is elérhető, gyári, FRANCHI, szerződött fegyverműhely is vár bennünket. Elég csak itt, a szöveg alatti térképre kattintani.

FROMMER, Magyarország legnagyobb fegyverboltja!   Kattints a képre és keresd meg a hozzád legközelebb lévő vadászboltot és a szerződött fegyvermestereket!

Száz szónak is egy a vége: FRANCHI. Rohan a világunk és ebben egy stabilitást alkotott a FRANCHI, hogy bemehetünk az üzletbe, levehetjük a kívánt kaliberben és még a papírokat intézik, már illesztik is a céltávcsövet a fegyverünkre, ráadásul INGYEN. Sőt, már online is tudunk időpontot foglalni a fegyvermesterhez a Frommer weboldalán. A FRANCHI fegyverek új generációja bizonyította, hogy a gyár fejlesztői nagy hangsúlyt fektettek az ergonómiára s hogy megszületett a FRANCHI Evolved Ergonom-X formavilága nem véletlen, hanem tudatos fejlesztések sorozata. A csövek precizitásában ott lakik a katonai, a hadi múlt és a történelem egy darabkája, mikor is a FRANCHI garantálja, hogy egy M.O.A-n belül esik három lövés – no persze kiváló minőségű munícióval. Állítható elsütőbillentyű és a hétéves garancia, amelyet nemcsak kimondani, de leírni is sok. Ezek mind jó indokok lehetnek arra otthon is, hogy ez a fegyver a legjobb választás nekünk is és a család számára is, mert a családi költségvetésbe ezt is be kell kalkulálni – erről is beszélni kell. A FRANCHI ebből a szempontból is a legjobb ár-érték aránnyal érkezett Magyarországra.

Lassan minden a műhely asztalra kerül Budapesten, amelyet a precíz olasz mérnökök válogattak össze. A Franchi mögött a Beretta Holding áll. Fotó: FROMMER / Agro Jager

Már csak egy kérdés maradt tisztázatlanul Albert Attila, a budapesti FROMMER Fegyverbolt kereskedelmi igazgatója előtt: És Péter, hova mész vadászni?

Írta: Dr. Szilágyi Bay Péter LL.M., lapigazgató
Fotó: Albert Attila, kereskedelmi igazgató
Frommer Fegyverbolt

Tovább olvasom

Frommer

Hallásvédelem: FROMMER – ISOtunes Advence Sport aktív fülvédő

Print Friendly, PDF & Email

Itt az ISOtunes Advence Sport fülhallgató, ami lövésre lekapcsolja, majd utána újra felerősíti a körülöttünk lévő hangokat.

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Pár napja, mikor a Móri-árokba tartottunk, beugrottunk Budapesten, a Szenes Iván téri FROMMER fegyverboltba. Úgy indultunk, hogy legyen a vadászat előtt időnk körbenézni, mert mindig van valami újdonság, ami ugyan már kint van a pultokon, de még az internetre nem töltötték fel a FROMMER munkatársai. Ahogy szokott lenni, most sem csalódtunk és egy igazi vadászcsemegén meg is akadt a szemem, ami nem más volt, mint az ISOtunes Advence Sport fülhallgató, ami lövésre lekapcsolja, majd utána újra felerősíti a körülöttünk lévő hangokat. Ide vele!

Az ISOtunes Advence Sport aktív fülvédő. Fotó: Dr. Szilágyi Bay Péter / Agro Jager

A jó parkolási lehetőség szombaton még inkább megmutatkozik, egészen az üzlet előtt tudunk megállni. A Franchi fegyvereknek külön vitrin jár, persze megnézem a duplát, az ESPRIT-et – cicázunk egymással, hiszen a baszkül, a kidolgozás, a fegyver kecsessége magával ragad és ha úgy alakul, egyszer veszek is egyet – azzal majd kihúzom, ahogy a régi öregek a Merkellel és miegymással. Öcsém oldalba lök, hogy azért koptassunk el több puskát is, de tudja ő, hogy nekem a vadászat valami mást is jelent. Ahogy Bognár Rudolf délvidéki vadászbarátom szokta mondani: menthetetlenül romantikus alkat vagyok.

Azonban a technikai újdonságok mindig is érdekeltek. Nem is tagadom, hogy szeretek telefonálni, beszélgetni, amit gyerekként édesapámnál nem is értettem, de a vadászatok egy bizonyos generációnál erről is szóltak. Nekem meg hiányzik a kötetlen eszmecsere, amit nem is szeretnék elveszíteni. Kevesebb is lenne a vadászat, a társasvadászat a vadászatok utáni jóízű beszélgetések nélkül.

Viszont, ha bent van a füldugó, vagy fültokot viselünk, kint vagyunk a barátainkkal a lőtéren, mert ma már az is fontos helyszíne lett a közösségi aktív, rekrációs pihenésnek, hogy trendik is legyünk, ott meg nagyon kellemetlen tud lenni: Igen!? Nem!? Hogy mondtad?

Az ISOtunes Sport aktív fülvédővel megóvhatjuk a hallásunkat, miközben lövészeten, vagy vadászat közben tökéletesen halljuk a környezetünket. Fotó: Dr. Szilágyi Bay Péter / Agro Jager

Szóval megpillantottam az ISOtunes Advence Sport fülhallgatóját, ami mindent visz, hiszen hallgathatok vele zenét, vadászhatok és még telefonálni is tudok vele. Egy akkumulátoros, bluetooth-os headsetem van már, de az nem tudja ezt. Minden esetre a nyakpántba elhelyezett csíkakkumulátorral, a zsebemben lévő telefonnal akár zenét hallgathatok vagy akár telefonálhatok is.

Ez az ISOtunes Advence Sport fejhallgató meg még képes a zajokat is csökkenteni, majd mikor eldördült a lövés, a környezet hangjait újra visszaerősíti! Végre! Az ára pedig most 63 000 Ft-ról 53 000 Ft-ra leengedve – akciós! Míg a vezeték nélküli verzió 75 000 Ft helyett most 57 000 Ft-ért megvásárolható.

Érdemes tudni a ISOtunes Advence Sport fülvédőről, hogy több, mint három évtizede gyárt a cég kiváló minőségű hallásvédőket és fejhallgatókat. Ezt a típust pedig kifejezetten vadászatra és sportlövészetre fejlesztették ki.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

Mit tud?

Az ISOtunes Advance Sport fejhallgató bluetoothos kapcsolattal összekapcsolható a telefonunkkal is és egy nagyon jó hangminőséget produkál, ami már az 5.0 bluetoothos szabványnak köszönhet. Ezenfelül 33 dB SNR-t és aktív csillapítási vagy erősítési funkciót, azaz TSC-t tud!

Mi is azaz SNR?

Az SNR egy mozaik szó, ami az angol Signal-to-noise ratio szavakból ered, ami egy jel-zaj viszony, tehát a hasznos és a zavaró jel – azaz zaj – aránya dB-ben kifejezve.

Van ennek a verziónak egy négy, azaz 4000 forinttal drágább verziója, ami vezeték nélküli, és most 75 000 forintról 57 000 forintért elvihető, de magam ezt a nyakba akasztható verziót jobban kedvelem, mert nehezebb elhagyni, ámbátor mások meg azt kedvelik. Kinek, melyik tetszik, de az biztos, hogy szép zöld színe miatt bizonyosan sokat fogjuk keresni, ha elmaradna.

Mindkét eszköz mellé takaros kis doboz jár. Az Agro Jager főszerkesztője szerint ezért is érdemes egy málhazsákkal vadászni menni, mert annyi minden kell már egy vadászathoz, de egy biztos, hogy a fülünk védelme talán a legérzékenyebb kérdés mindannyiunk szerint.

FROMMER, Magyarország legnagyobb fegyverboltja!   Kattints a képre és keresd meg a hozzád legközelebb lévő vadászboltot és a szerződött fegyvermestereket!

A szetthez kapunk még egy töltőkábelt, egy tárolódobozt, valamint 7 pár különböző méretű és anyagú füldugót, amit lehet cserélgetni, de ezeken már színkód is van, hogy párban lehessen váltogatni.

A domború piktogrammok vizes, vagy fagyos, elgémberedett kézzel is gyorsan megtalálhatóak. Fotó: Dr. Szilágyi Bay Péter / Agro Jager

Az ISOtunes Advance Sport fejhallgató alig 23 gramm. Viselni, használni kényelmes s ha szeretnénk, akkor fülhoroggal még jobban fixálhatjuk, bár szerintem felesleges.

Az ISOtunes Advance Sport típusokat kifejezetten vadászoknak fejlesztették és magas, 33 dB-es csillapítási értékkel bírnak. A terméket elsősorban munkahelyi használatra tervezték, mondhatni ipari minőségű, miközben precíziós funkciója miatt, mint az intelligens zajszűrés, messze magasan teljesít!

Különféle szivacs és gumilamellás füldugókat ios adnak a készletben az ISOtunes Advence Sport aktív fülvédőhöz. Fotó: Dr. Szilágyi Bay Péter / Agro Jager

A Tactical Sound Control™ a környezeti hangokat a természetes hangerő nyolcszorosára erősíti, miközben lövés, éles, egyszeri, hirtelen nagy arányú zajától megóvja a belsőfülben lévő sérülékeny csigát, amely sérülése esetén bizonyos frekvenciákat nem képes többé jellé alakítani, azaz abban a hangtartományban süketekké válunk.

Egy mozdulattak lecserélhetjük a fülvédő dugóit. Fotó: Dr. Szilágyi Bay Péter / Agro Jager

Míg a telefonnal kommunikálva a használati idő 10 óra, addig csak vadászati funkcióra használva, tehát a TSC üzemódban ez a teljesítmény 20 órára növeli az eszköz használati idejét.

Aktív fülvédelem az ISOtunes Advence Sporttól, amelyet most a FROMMER Fegyverboltban meg is vásárolhat vagy érdeklődjön telefonon a +36 1  210 35 00 számon. Fotó: Dr. Szilágyi Bay Péter / Agro Jager

Arról meg még nem is beszéltem, hogy nagyon tartós IP67 por- és vízálló, amit legközelebb mutatunk be, amikor is a KONUS hőkamerájával, ezt is a Sebes-Körös rohanó, kristálytiszta vizébe fogunk mártani.

Írta és fényképezte:
Dr. Szilágyi Bay Péter LL.M., lapigazgató

Agro Jager News

Frommer Fegyverbolt

Tovább olvasom