A természetvédelmi területek megóvása, a jogsértések megelőzése és megszakítása céljából tartottak fokozott ellenőrzést a hatóság tagjai a Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területén.

A természetvédelmi területek ellenőrzéséhez még a Légirendészeti Szolgálat helikoptere is csatlakozott (Kép: police.hu)

A Pásztói Rendőrkapitányság a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat munkatársai közösen tartottak fokozott ellenőrzést 2021. április 5-én a rendőrkapitányság illetékességi területén található erdőkben. Az akció célja elsősorban az erdészeti, természetvédelmi és a tulajdon elleni szabálysértések és jogsértések elkövetésének megelőzése, megszakítása volt.

A rendőrség természetvédelmi őrökkel közösen ellenőrizték a a Bükki Nemzeti Parkot. Természetvédelmi területek védettek, sajnos egyre többen egyre nagyobb gyakorisággal szegik meg a törvényt. (Kép: police.hu)

A légirendészet jelzése alapján a rendőrök és a szakemberek a Bér és Buják közötti természetvédelmi területen két motorkerékpárost ellenőriztek, akikkel szemben természetvédelmi szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

Egy UAZ gazdátlanul a nemzeti park területén.. (Kép: police.hu)

A hatóság tagjai további egy gépjárművezetővel szemben tettek szabálysértési feljelentést. Nógrád megyében a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű akciók.

Forrás: police.hu