Nimród Vadászújság: Bács-Kiskun megye szívében gazdálkodik a Kecskeméti Petőfi Vadásztársaság, nettó 7900 hektáron. A dúvadgyérítés kiemelt szerepet foglal el a helyi vadászok életében, mivel a terület jellegét tekintve apróvadas.

Kecskeméti Petőfi Vadásztársaság tagja Fehér Péter. A dúvadgyérítés kiemelt szerepet foglal el a helyi vadász életében (Kép: Nimród Vadászújság)
Nimród vadászújság logója (Ábra: Facebook)

A társasvadászatok során, Monos József vadászmester, alapos tervezést követően vezényli le az apróvadhajtásokat. Előfordult már olyan nyúlhajtás Kecskeméten, hogy hét vörös rókát tudtak terítékre hozni, így fókuszálva a dúvadállomány gyérítés lehetőségeire is. Vallják, hogy az eredményesség az elálló vadászokon múlik, akik nem mozoghatnak, nem beszélhetnek.
Egy másik helyi vadász, Fehér Péter mindene a dúvadgyérítés. A róka és az aranysakál kézre kerítéséhez a szájjal imitált egércincogást javasolja, különösen akkor, ha már közel jár az emberhez a ragadozó. Fontos a jó helykiválasztás, a szélirány, és törekedjünk arra, hogy a leshelyünkön ne mozogjunk. Nagyon fontos még, hogy ne várjuk el azt a ragadozóktól, hogy maguktól, önszántukból jöjjenek ki a nyílt részekre. Fehér Péter idén januártól már 11 rókát és egy aranysakált hozott terítékre – mesélte el tapasztalatait a Nimród Vadászújságnak..

Forrás: Nimród Vadászújság Facebook oldala – Dr. Szilágyi Gergely