Vasárnap délelőtt a HUNGEXPO Konferenciaközpontjában nyitották meg a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) 67. Közgyűlését.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, aki elsőként kapta meg a CIC érdemérmének aranyfokozatát, amelyet George Aman, a CIC elnöke adott át (Kép: Nimród Vadászújság)

A ceremónia alkalmával kitüntették Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, aki elsőként kapta meg a CIC érdemérmének aranyfokozatát. Ezzel a díjjal ismerik el és köszönik meg Semjén Zsolt vadászattal, vadgazdálkodással és természetvédelemmel kapcsolatban a magyar jogalkotásban végzett munkáját. A díjat George Aman, a szervezet elnöke adta át. Indoklásában kitért a vadászati és vadgazdálkodási jogszabályra, amely szerinte a világ többi országa számára példaértékű, valamint a természetvédelmi, erdészeti és mezőgazdasági szervezetek és hivatalok munkájának összehangolt együttműködésére. Méltatta a magyar kormány és a CIC szoros együttműködését, amelynek keretében a szervezet munkáját nagymértékben segíti az állam.

Forrás: Nimród Vadászújság Facebook oldala – Szilágyi Bay Péter