Nimród Vadászújság: Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon tegnap megemlékeztek az állatok világnapjáról, így a kiállítás legnagyobb pavilonjában, a nemzetközi csarnok színpadán, különleges előadásokat, beszélgetéseket, filmeket lehet és lehetett megtekinteni.

Dr. Vetter Szilvia előadást tartott az állatvédelemről az  „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon (Kép: Nimród Vadászújság)

Dr. Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ vezetője, jogász, a Nimród Vadászújságnak összefoglalta, hogy az állatvédelem nemcsak a kedvtelésből tartott és a gazdasági állatok vonatkozásában fontos, hanem a vadonélő, vadászható és védett vagy fokozottan védett természeti értékekre is vonatkozik. Az európai uniós joganyag fejlett, sok esetben megelőzzük az USA szabályozását.

Az állatvédelem tudományterülete egyre jobban szélesedik és Prof. Dr. Sótonyi Péter rektor támogatásával, 2021. január 1-től önálló tanszéki jogállású szervezeti egységként indították el az oktatást és a kutatási programjaikat.

Forrás: Nimród Vadászújság Facebook oldala – Szilágyi Bay Péter