Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon bemutatkozott Szaud-Arábia is. A közel-keleti ország standján Hussam Alhuaimi, a Saudi Falcons Club vezérigazgatója köszöntötte a látogatókat, aki a Nimród Vadászújságnak méltatta Magyarország erőfeszítéseit, hogy hatalmas energiákat fektetett a világkiállítás megrendezésébe.

Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon bemutatkozott Szaud-Arábia is (Kép: Nimród Vadászújság)

A vezérigazgató úgy látja, hogy a természetmegőrzés, a fenntarthatóság, környezetünk megóvása most a legfontosabb feladat, nem csak itt Európában, de Ázsiában és az egész világon. Örömmel mutatta be, hogy elnyerték a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) elismerését a Szaúd-Arábiában élő sólymok megőrzéséért és folyamatos erőfeszítéseikért. Kiemelte: hazájában hagyomány, hogy a sólyom sohasem szelidíthető.
Budapesti látogatásuk alkalmával a látogatók között kisorsoltak egy szaúd-arábiai utat, amit Szilasi Flóra nyert meg, aki így részt vehet a világ egyik legnagyobb solymásztalálkozóján decemberben.

Forrás: Nimród Vadászújság Facebook oldala – Szilágyi Bay Péter