Azért hogy legálisan tudjunk horgászni bizonyos feltételeket teljesítenünk kell. Az alábbi lépéseket kell végigjárni a horgászat megkezdése előtt:

A horgászat elkezdése nem nehéz feladat, érdemes már fiatalon megismerkedni a horgászat tudományával (Kép: Szoljon.hu)
ELSŐ LÉPÉS

A horgászokat egy országos elektronikus rendszerben tartjták nyilván, amelybe a horgászni vágyóknak kötelessége bejelentkezni. A regisztráció során mindenki kap egy egyéni azonosítószámot, ami a későbbiekben a horgászkártya sorszáma lesz. A regisztráció itt végezhető el.

MÁSODIK LÉPÉS

Az azonosító birtokában elektronikus horgászvizsgára kell jelentkezni a horgaszjegy.hu oldalon lévő profilunkon keresztül és azt sikeresen teljesíteni. Ez a funkció február 15-től lép életbe. Az eredményes horgászvizsgáról egy állami horgászvizsga-bizonyítványt állít ki a vizsgáztató szervezet.

HARMADIK LÉPÉS

A bizonyítvány megszerzése után válthatunk állami horgászjegyet és fogási naplót. Ezzel együtt csatlakozunk egy horgászegyesülethez is, általában ahhoz, ahol az állami jegyet váltjuk. Az állami horgászjegy az ország teljes területére érvényes.

NEGYEDIK LÉPÉS

Akik a Tisza-tavat választják kikapcsolódásuk helyszínéül, azok több lehetőség közül választhatnak. Az országban számos bizományossal állunk kapcsolatban, ezért az ország nagyobb városaiban és a Tisza-tó körüli horgászboltokban, jegyárusító helyeken is lehet engedélyt váltani. Online módon a horgaszjegy.hu-n van lehetőség területi jegyet vásárolni.

Horgászat közben az alábbi okmányokat kell magunknál tartanunk: arcképes személyazonosító okmány, állami horgászjegy és fogási napló, horgászkártya, területi horgászjegy (online vagy papír alapon, a váltás módjától függően).

Ezek után már nincs más hátra, mint irány a vízpart. Eredményes horgászatot kívánunk!

Forrás: Sporthorgasz.eu