Keressen minket

Hírek

Az inászói bika

Közzétéve:

Feltöltő:

Print Friendly, PDF & Email

Mielőtt belevágnék ebbe a történetbe, érdemes tisztázni néhány dolgot Somáról, aki nem épp egy rendes tacskó, de pontosan ezért gondoltam, hogy érdemes megemlékezni erről az esetről.

inaszo

Neki már neve is azért lett szuka mivolta ellenére Soma, hogy ezzel is kilógjon kicsit a sorból. Ha mondjuk Buksinak keresztelem (itt rögtön kérek elnézést valamennyi Buksitól és gazdájától…), mint nagyon sok tacskót szokás, hát eleve esélytelen lett volna ilyen pályafutásra, ebben biztos vagyok. Szóval talán már a névválasztásnál eldőlt, hogy ki lesz belőle. Nem mellesleg ez volt a 150. eredményes utánkeresése, ami nem egy nagy szám, de azért mégis csak szép.

Aztán tekintsük a történet szempontjából fontos azon tulajdonságát, hogy nem szereti a vizet. Az esőpocsolyákat is pipiskedve kerüli ki, ha lehet, nemhogy vízbe menjen csak úgy. Na, de a vadászat az egészen más. Ott nincs akadály számára, legyen szó szárazföldről vagy vízről. Tán még szárnyalni is képes időnként, mert másként apró termetével el nem juthatna olyan helyekre, ahová a sebzett vadat követni képes.

A harmadik, talán leglényegesebb szempont, hogy a legutóbbi, immáron negyedik, súlyos sérülése után – amit természetesen utánkeresés közben szenvedett el egy vaddisznótól – az állatorvos a végleges nyugdíjazását javasolta. Úgy általában a vadászattól, de különösképp az utánkereséstől tiltotta volna el. Egyrészt a szíve kissé megnagyobbodott a rengeteg, testet nem kímélő hajszától, másrészt kiderült az is, hogy a nyaki csigolyái erősen elkoptak már.

Hosszadalmas és fájdalmas időszak volt, amíg sikerült a derék doktor segítségével helyrehozni, hogy legalább hétköznapi életet élhessen. Na, de aki ismeri Somát, az tudja, hogy a hétköznapi – vadászat nélküli – élet számára legalább olyan fájdalmas, mint a kopott nyakcsigolyák, sőt!

Hírek

A végtelen nádas ajándéka

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

DR. BIHARI CSABA | Elsőre talán meglehetősen szokatlannak hangozhat, hogy a vadászember az erdők királyát nem a közeli erdőkben keresi, hanem fogja és beleveti magát a nádtengerbe. Kézenfekvő és tán túlontúl egyszerű lenne a közeli tölgyesben nyíló tavalyi tarvágásfoltokban lesben állni, ahol az alacsony sarj terülj-terülj asztalkaként, mint a mágnes vonzza a szarvasokat. Adná magát a fiatal akácos is, amit egy lucernatábla szel ketté, de mi mégis a végtelen nádasnak indulunk. Egyeseknek talán meglepő lehet, de nem csak a sertevad, hanem a gímszarvas is kiválóan érzi magát ebben a közegben, olyannyira, hogy csak igazán ritkán hagyja azt el, akkor is csak rövid időre, és nem megy messzire. (tovább…)

Tovább olvasom

Hírek

Aranysakál és róka egy este

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Egy szerelmespár… kézen fogva sétálnak kint a Sárrét közepe felé, szívják az e-cigit, eregetik a méteres „füstfelhőket”, meg fotózgatják magukat a naplementében. Ennyit látok a kocsiból, ahogy tartok a lesem irányába, és fortyog bennem a méreg. Mi az istennyilát keresnek ezek itt ilyenkor??? Fél óra múlva besötétedik, a kocsijukat nem látom közel s távol, ráadásul nem is kifelé, a város vagy a földutak felé sétálnak, hanem befelé, a nagy nádas irányába, ahonnan a disznókat várnám este. Amerre egyébként nincs is út… bár ők ezt még valószínűleg nem tudják. (tovább…)

Tovább olvasom

Hírek

Makovinyi Zoltán: Az ezredik disznó

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Ki ne gondolkozna rajta, hogy milyen lesz az ezredik disznója? Életem kanja? Vagy éppen egy süldőcske? Esetleg egy malac? (tovább…)

Tovább olvasom