Keressen minket
[wpml_language_selector_widget]

Vadászat

A villámhárítós bak

Közzétéve:

Print Friendly, PDF & Email

Tisztelt olvasók! Engedjétek meg, hogy megosszak veletek egy nem mindennapi őzbakról szóló történetet. Elöljáróban megosztanám, hogyan kerül a Borsodból, az Alföldre, az ember fia. Kicsit több mint egy évvel ezelőtt még csak nem is gondoltam, hogy a sok évnyi fotózást követően, így magába szív a természet és befogad vadászként is.

Fotó: Sonkoly Ádám hivatásos vadász – Agro Jager News

Tavaly, mikor sikeres vadászvizsgát tettem, elhatároztam, hogy szeretnék elejteni egy őzbakot. András barátom közreműködésével jutottunk el Tiszaugra, a Tisza Vadásztársasághoz. Felemelő érzés volt számomra a szívélyes fogadtatás, Sonkoly Ádám hivatásos vadász személyében. A részletek átbeszélését követően beíratkoztunk és a vadászterület felé vettük az irányt. Ádámmal és Andrással egy jó ízű beszélgetés következett, mikor egyszer csak szólt a kísérőm, hogy “ott egy számomra megfelelő bak, most megpróbáljuk elejteni” cseng mai napig a fülemben.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

Sajnos a bak elugrott, de Ádám nyugtatott, hogy a közelben tud egy másik ismert bakot, megpróbáljuk azt. A fotózás alatt szerzett tapasztalatnak és kísérőmnek köszönhetően, sikeresen rácserkeltünk a bakra, amit sikerült elejtenem. El sem hiszem, – gondoltam magamban, sikeresen elejtettem az első őzbakom. A birtokba vételt követően jött a gratuláció és a hagyományokhoz hűen az avatás. Ádám egy szép terítéket készített és megosztotta velem a gondolatait, tanácsaira figyelve fel sem tűnt az olajfűzből készített avató pálca sujtása. Az őzbakvadászok közé fogadott.

Fotó: Sonkoly Ádám hivatásos vadász – Agro Jager News

Ekkor határoztam el, hogy a következő vadászati évben biztosan visszatérünk, hiszen úgy érzem egy vadászbarátság alakult ki a rövid idő ellenére. Vissza térve a jelenbe. Ádám hívott áprilisban, hogy az idei évben számíthat-e rám őzbakvadászat terén? Persze rögtön igent mondtam és miközben telefonon beszéltünk, egyszer csak mondja: “na megvan a bakod, tartsd egy kicsit lefotózom”. Miután elköszöntünk egymástól izgatottan vártam a fotót mert az elmondottak alapján nem egy hétköznapi bakról van szó. Este csippant is a telefon és látom, hogy bizony Ádámtól jöttek a fotók a “bakomról”. Vártam a reggeli órákat, hogy telefonon hívjam Ádámot, aki már várta a hívásomat.

Fotó: Sonkoly Ádám hivatásos vadász – Agro Jager News

Természetesen azonnal igent mondtam a bakra. Össze kellett egyeztetni András barátommal is, hogy mikor tudjuk megpróbálni a “villámhárítós” bakot elejteni. Első körben a pünkösdi hétvégén szerettünk volna menni, de egy váratlan fordulat következtében le kellett mondanunk az utolsó pillanatban. Ádám próbált meggyőzni, hogy menjünk, mert félő, a bak eltűnik a nagy takarásnak köszönhetően, de természetesen megérti, ha halasztunk. Így is történt, a halasztást választottam. Amint rendeződött a dolgom, rögtön jeleztem az új időpontot, kérdezvén, tud-e fogadni minket. A válasz természetesen igen volt, viszont közben azt mondta Ádám, sajnos napok óta nem látja a bakot és egy erős hatos van a helyén, de menjünk vadászni, mert úgy is lesz valahogy, hiszen az az igazán szegény, aki ígérni sem tud. Izgatottan “vágtuk a centit”, mikor is eljött az indulás napja.

Fotó: Sonkoly Ádám hivatásos vadász – Agro Jager News

Munka után gyorsan elugrottam Andrásért (Miskolc-Bodajk), majd indultunk Tiszaugra, Ádámhoz,  a vadászházhoz. Kecskemétet elhagyva telefonáltunk hogy célegyenesben vagyunk. Ádám a vadászháznál beíró könyvvel a kezében fogadott bennünket, majd a vadászház egyik szobáját a rendelkezésünkre bocsájtotta. Közben kissé sürgetett minket, hogy öltözzünk át, hiszen még van 1,5 óra, így kerülünk egyet, hogy kikapcsoljunk egy kicsit, kipihenve az utazás fáradalmait. (Hét hónapja keresztszalag-szakadással műtöttek). A rövid esti barkácsolás folyamán átbeszéltük a hétvégi stratégiát, illetve a közelmúlt eseményeit.

FROMMER, Magyarország legnagyobb fegyverboltja!   Kattints a képre és keresd meg a hozzád legközelebb lévő vadászboltot és a szerződött fegyvermestereket!

Visszatérve a vadászházhoz, megbeszéltük a reggeli találkozót. Az izgalom hatására alig aludtam néhány órát, de azt mégis mélyen. Az éjjel átvonuló zápor/zivatar is csak a négykor csörgő ébresztő után tűnt fel. Ádám pontosan a megbeszélt időpontban megállt a vadászház előtt és derűs mosollyal fogadtuk egymás kézfogását. Beiratkozást követően a vadászterület felé vettük az irányt, miközben Ádám mondta: minden bizonnyal jó mozgás várható a felfrissülést hozó zivatar után, kint fognak szárítkozni az őzek. A vadászterületen leesett állal néztük az elénk tárulkozó látványt, hiszen minden sarkon állt egy-egy őz. Fotós éveim alatt, mindig területért vívott párharcot szerettem volna lencsevégre kapni, de valahogy nem jött össze, de azon a reggelen a kocsitól mintegy 30-40méterre két hasonló méretű dalia verekedett, ügyet sem vetve az autóra és ránk. Gyors bírálat után megkaptam az utasítást, hogy melyik lőhető. A kiszemelt bak eloldalgott egy szőlőültetvénybe, így a cserkelés mellett tettük le a voksot. A bak úgy tűnt el, akárcsak a föld nyelte volna el. Tovább folytattuk a barkácsolást, csodálva a területen található erős, fiatal bakokat a reggel folyamán.

Fotó: Sonkoly Ádám hivatásos vadász – Agro Jager News

Majd ismét egy lőhető bakra cserkeltünk, mikor a hirtelen forduló szél miatt a bak megugrott és riasztva jelezve nemtetszését. Ekkor mondta Ádám, hogy elindulunk a “villámhárítós” revírje felé. Ott sajnos azzal szembesültünk, hogy bizony megindult a szőlőkben az élet, hol kétkezi munkát végző emberek, hol pedig permetező traktor akadt az utunkba, ezzel jelentősen megnehezítve a vadászatot, mind a biztonsági feltételeket, mint a vad zavarását figyelembe véve. A revírben bizony az erős hatos fogadott bennünket, de Ádám nyugtatott, hogy itt, igaz nincs dűlő, de a selyemfűvel erősen fertőzött kaszáló szélén elosonunk, hiszen utoljára itt látta a bakot. Hirtelen fékezés és szól: itt a bakod, mintegy 15 méterre, a kocsi mellett ugrott ki a selyemfű adta takarásból. A bak sietősen lépkedve beváltott egy néhány soros műveletlen szőlőbe. Ismét csak a cserkelés jöhetett szóba a szűk biztos lőirány miatt. Egy ecetfás takarásban rácserkeltünk, kb 60 méterre, de folyamatos mozgásban volt bak, ráadásul leginkább elfelé ment.

Fotó: Sonkoly Ádám hivatásos vadász – Agro Jager News

Az ecetfást megkerülve újra pozícióba kerültünk. A lőbotra feltámasztva sikerült megcélozni a bakot és csak a megfelelő pillanatra vártam, hogy egy biztos lövéssel terítékre hozzam. Közben Ádám folyamatosan nyugtatott, hiszen érezte rajtam, mennyire izgulok. Megszűnt körülöttem minden, teljesen magába szívott a környezet, amiből a fegyver dörrenése hozott vissza a valóságba. Ádám elmondása alapján a bak tűzben rogyott! Intettünk Andrásnak, aki a kocsiban ülve várakozott.

Érkezését követően együtt indultunk útnak a bakhoz, ami meglepő módon lábra állt és elkezdett keresztbe menni a gazosban. Ekkor győzödtünk meg arról, hogy magasan érte a találat, valószínűleg gerinctüske. Várni kellett, hogy ismét biztos háttér legyen a lövés leadásához. Amint lehetőség volt, kísérőmnek szót fogadva, megváltottam a szenvedéstől egy nyaklövéssel. A magas aljnövényzet miatt más lehetőség nem volt. Oda léptünk a bakhoz, megadva a végtisztességet, talán percekig némán álltunk felette az utolsó falat, a seb és kalaptöret adása és a gratuláció után.

Készült néhány fotó, majd kísérőm minket hátrahagyva elsétált az autóért. Ahogy odaért hozzánk, megkértem hadd zsigereljek én, hiszen egy vad elejtése mellett ez is a vadászat része. A hétvégén további két bakhoz juttatott hozzá kísérőm, amiből az egyiket Andrástól kaptam, ugyanis a hátam mögött összeszövetkeztek. Vasárnap reggel egy gyönyörű teríték mögött állhattam/állhattunk, melyet kísérőm ízes beszéde még szebbé varázsolt. Kívánok minden vadásztársamnak egy ilyen csodálatos élményekkel teli vadászatot és egy olyan szakmai felvezetést, amelyet Ádámtól kaptam.

Azt gondolom, hogy az ismeretségünk barátsággá kovácsolódott és ha az égiek is hozzájárulnak, mindenképp visszatérek a Tiszazugba. A becsült kiskoponyás trófeasúly 280g, becsült kor nyolc év. A másik két bak becsült, szintén kiskoponyás súlya: 390 gramm hat év és 140 gramm  egy év. Köszönöm, hogy időt szenteltél a történet végigolvasására. A megélt pillanatok, az egészség, a család és a barátok a legfontosabbak a mai rohanó világban.

Tisztelet a Vadnak!

Üdv a Vadásznak!

 

Tisztelettel: Egerszegi György

 

***

Vadászni szeretne Tiszazugon?

Keresse Sonkoly Ádám hivatásos vadászt: +36 30 53 94 370

Kiemelt cikk

Kiadó két csomag a Móri-árokban – Megnéztük – GALÉRIÁVAL

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Pár napja érkezett az Agro Jager News szerkesztőségébe egy telefonhívás, hogy két csomag kiadó a Móri-árokban. Jó terület, jó szomszédokkal. A társaság átalakítja a vadásztatást és fix, ha úgy vesszük, állandó vendégkört alakít ki. Ez megőrzi a társaságon belüli baráti, közvetlen viszonyt, megmarad a gazdákkal kialakított együttműködés és végül, de nem utolsó sorban, a vad számára és a vadgazdálkodás számára is stabilitást hoz. A Bakony és a Vértes közötti völgybe, a Móri-árokba tartunk..

Móron, az Ezerjó Étterem udvarán találkoztunk balról Besser Balázzsal és Holczinger Lászlóval. Fotó: Agro Jager

Nincs titok. Dr. Szilágyi Gergely, lapunk főszerkesztője, jól ismerte Holczinger Lászlót. Ő kereste meg, hogy írjunk pár sort a társaság területéről, nézzük körbe, kerüljünk egyet, várnak szeretettel bennünket, vigyünk puskát is. Sőt szívesen kézbe vennék a Franchi Horizon Black Syntjét, az új KONUS céltávcsövet, a távolságmérős keresőtávcsövet és otthon ne hagyjuk, a svéd Aim Sport hangtompítóját sem!

Besser Bakázs a megbeszélt helyen hagyja a bírálatra kikészített őztrófeát. Fotó: Agro Jager

Mindent összepakoltunk Gergő barátjának, amit persze a FROMMER Fegyverboltba meg is lehet vásárolni Budapesten, a Szenes Iván téren. Laciék meg két csomagot szeretnének kiadni, benne a következő lehetőségekkel – terít Holczinger László, ahogy kártyában szokás és már mondja is, hogy mire lehet vadászni:

Őzbak: súlykorlátozás nélkül lőhető (650 grammig). Cserkelve, 3 alkalommal, – kísérőt biztosítanak. Az elejtett vad zsigerelve, nyúzva, darabolva a vadász tulajdonában kerül, felár nélkül.

Dámbika: súlykorlátozás nélkül lőhető (6,5 kilogrammig). Cserkelve, 3 alkalommal, kísérőt biztosítanak. Az elejtett vad zsigerelve, nyúzva, darabolva a vadász tulajdonában kerül, felár nélkül.

Gímbika: súlykorlátozás nélkül lőhető (11,5 kilogrammig). Cserkelve, 3 alkalommal, kísérőt biztosítanak. Az elejtett vad zsigerelve, nyúzva, darabolva a vadász tulajdonában kerül felár nélkül.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

Ezen kívül a csomag korlátlan alkalommal tartalmazza a területen történő vadkár elhárító vadászatot, a lesvadászatot és a cserkelést, vaddisznóra és dúvadra. A kvótán felül elejtett vad zsigerelve elvihető, a hatályos felvásárlási árak befizetése ellenében, továbbá öt alkalommal vadászvendég hívható a csomag terhére.

A “szolgálati” mezei nyúl már vár bennünket! Fotó: Agro Jager

Mikor megérkezünk, a beírókönyvet a falu szélén találjuk meg, amely mellett a társaság szolgálati mezei nyula őrködik. Persze őt fokozott védelem és tisztelet illeti meg és mintha tudná a privilegizált helyzetét, úgy őrködik.

A beírókönyv az első, amelyet szabadon, minden vadász 0-24 órában, a helyén meg is talál. Fotó: Agro Jager

“A beírókönyvet nem viheti el senki, az mindig, a nap 24 órájában megtalálható. Nem kell senkinek könyörögni, a vadőrt felhívni, hogy kimehessünk a területre – sorolja Besser Balázs. Az ilyen itt nem szokás, teszi hozzá, mint aki a területért, a csomagos részért felel. Bár hallottunk már olyat, hogy a vadőr a beírókönyvvel alszik, nehogy a tagság önállósítsa magát” – dől a terepjáró a nevetéstől.

Kellemes megeleptés ér bennünket, ahogy kiérkezünk a területre és még fényképezni is hagyta magát a fiatal gímbika. Fotó: Agro Jager

Annyiban viszont jó és aktív a kapcsolattartás a vadásztársaság tagjai között, hogy egy privát VIBER csoportot hoztak létre, ahol megbeszélik, ki merre jár, mit lő, mire vadászik és ha kell, akkor segítséget is kérhet a többiektől. Itt szoktuk azt is megbeszélni, hogy ha valahol nagyobb a vadkár és a gazdák segítséget kérnek. Együttműködésünk alapja a kölcsönösség és a segítőkészség, az aktív kommunikáció. E nélkül nem megy – szögezte le Besser Balázs.

Megbízható távcsövet keresel? Távolságmérős távcsövek és minden, ami a megfigyeléshez kell – > FROMMER Fegyverbolt! Kattints a fényképre!

Alig hagyjuk el a falut, az egyik lucernaoldalban egy gímszarvast vesz észre Besser Balázs. Ugyan már, mosolygok magamban, de azért csak odanézek, s ami igaz, az igaz, tényleg kint áll délután 3-kor. Én kölcsönadom az új távolságmérős keresőmet, a KONUS-t, de a szarvas még azt is megvárta, hogy kiszálljak, mert bár az utastérből már az üvegen át készítettem fotót, hátha az autó mellett jobbat is készíthetek. Bentről érkezik az infó, hogy 154 méter, én meg csak fotózok. Jó jel, nappal szarvast látni, legelni. Nincs annál utálatosabb vadászterület, ahol retteg, fél a vad. Olyan helyt nincs vadász, aki szívesen menne vadászni…

Magasles a Móri-árokban. Fotó: Agro Jager

Az 5-600 hektáros részt járjuk körbe. Előttünk a Vértes, mögöttünk a Bakony és mi most a völgybe tartunk. Érik a madárcseresznye és a vadgyümölcsökkel, vadkörtékkel teli a határ. A két állandó vízfolyás miatt, az erdők közé ékelődő mezőgazdasági területek s a völgyben egy 30-40 méteres állandó kis mocsaras tó miatt, ez a terület kétségtelen, hogy a vad Mekkája.

A gazdálkodók kifejezetten kérik a vadkárelhárítást és ebben partnerek is. A területen számos, jól karbantartott magaslest lehet használni. Fotó: Agro Jager

Gergely és Balázs, azaz Besser Balázs, elindulnak egyet cserkelni, mert a szórók rendben vannak, ha szerencséjük lesz, felbukkan a kívánt őzbak is. Kikaszált utak, nyiladékok, állandó és mobil lesek váltogatják egymást. A nyiladékokat, az utakat valahol a vadászok s valahol a mezőgazdászok tartják karban. Ezt mi tisztítottuk ki, ezt a gyepes szegélyt meg zúzóval vágta le a legnagyobb gazda. Szót értünk egymással s ha kell biztosan segítjük őket, mert a vetőmag, a növényvédő szer, a gépi munka sokba kerül. Neki is vannak gyerekei, nekem is három – mondja Besser Balázs. Tudom mit jelent a családot felnevelni s ha ő nem is vadászik, egymásnak igyekszünk segíteni. Úgy gondolom, kettőn áll a vásár, de a társaság elnöke is arra törekszik, hogy faluban és a szomszédokkal is jó viszonyt ápoljunk. Nem szemben, hanem egy oldalban állunk.

Gyerek quad elérhető áron, a Szeged melletti Doma Autótól. Kattintson a képre vagy hívja Csúcs Gábort: +36303233852

Hatalmas kősó várja a vadat, honnan máshonnan került volna ide, mint Parajdról. Ezzel is lehet segíteni a kishazánkat, hogy hazait vásárolunk – nevet Holczinger László, őt Besser Balázs és megjegyzi: Közgazdász. Mindig csak a számok. Mindig csak az üzlet!

Lapunk főszerkesztőjének, Dr. Szilágyi Gergelynek, Besser Balázs mutatta be a területet. Fotó: Agro Jager

Érik a madárcseresznye. Felhőkben járja a seregély. Majd oda lent lesz egy fekete szemű, majd ott megállunk, bár szaporátlan, mert kicsi a szeme, de annál ízletesebb. Vadkörték, vadalmák tarkítják a kocsányos tölgyeseket, de van itt akác is. Sok eső hullott a napokban, s ahol megáll, összegyűlik a víz, nyomolunk. Nehéz, párás a levegő. Meleg estével érkezik ez a nyár eleji éjjel. Érik a búza. Még tejes, de amott már szőkül.

Ez itt a Móri-árok. Fotó: Agro Jager

Szarvasok bújnak elő, őzek lépnek ki. Suta, fiatal őzbak, ígéretes ez is, amaz is. A vaddisznó még várat magára, de különös hangokat hoz a szél. Hollók keresik éjszakázó fájukat…

FROMMER, Magyarország legnagyobb fegyverboltja!   Kattints a képre és keresd meg a hozzád legközelebb lévő vadászboltot és a szerződött fegyvermestereket!

A terület önmagáért beszél s beszél annak a vad is, aki érti, meglátja, milyen egy jó terület. Hallgat a puska a kezünkben. Kétségtelen, hogy megváltozik a vadászat Magyarországon. Elég a látogató, az egy-két estét kijáró vadászból, aki csak a húst látja és nem akar holnap jönni, szemben azokkal, aki legalább szeretne, még akkor is, ha nem tud. A zaklatott területen nem lehet sem vadászni, sem vadgazdálkodni. Itt a Móri-árokban, ha nem is leszünk tagok, de jó lehetőséget kínál a társaság arra, hogy aki vadászni, aki erdőt járni akar, aki vadcseresznyét szedne, így a nyár előn, úgy, hogy az őszön bikát is lőhet, nem kell másik területet keresnie. Igaz, csak egy bikát ejthet el a csomagban, teszi hozzá Besser Balázs, de ha nem kapkod és kivár, türelmes, a bőgés vége felé igen nagy bikák tűnnek fel, ami évről, évre igaz a területen. Azután meg jön a barcogás. A víz, a jó élőhely mágnesként vonzza a vadat s aki önmérsékletet tanúsít, azt mindig meglepi Diána.

Célon! Kísérő Besser Balázs. Fotó: Agro Jager

Nálunk úgy megy, hogy névre kiosztjuk a krotáliákat. Mindenki, amit felvesz, annak a sorozatszámát felírjuk s amikor elejti a vadat és birtokba veszi, már teheti is a csánkba és zsigerelheti, szállíthatja be vagy éppen haza.

Ígéretes vadászterület a Móri-árokban. Balról Dr. Szilágyi Gergely, az Agro Jager főszerkesztője, középen Holczinger László és a képen jobb szélen Besser Balázs. Fotó: Agro Jager

Besser Balázs még jónéhány érdekességről, lehetőségről mesélt, ami összetartja a közösségüket és hozzátette, hogy a két csomagos vadász, aki közéjük kerül, nem lesz kizárva a társaság életéből sem, ami ha úgy vesszük, nagy szó a mai világban. Ha akar, jöhet velünk lest építeni s minden közösségi munkában is részt vehet. Hozhatja a gyerekeit, hiszen a mi srácaink is itt vannak. Legalább megtanulják, hogy mit is jelent vadásznak lenni…

Jelentkezni, érdeklődni az akahvadaszat@freemail.hu e-mail címen lehet

Írta és fényképezte: Dr. Szilágyi Bay Péter LL.M.

Tovább olvasom

Vadászat

2024 hivatásos vadásza: Róka Bence (Sz-Sz-B)

Print Friendly, PDF & Email

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei versenyző végzett az első helyen a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének döntőjén

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei versenyző végzett az első helyen a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének döntőjén. Róka Bence 2016-ban már győzedelmeskedett a megmérettetésen. A második helyen a tavalyi harmadik helyezett, Heves vármegyei Tomecz Nándor végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára idén a Nógrád vármegyei Molnár Bálint állhatott.

Fotó: OMVK

Eredmények és díjak

Fotó: OMVK

1. Róka Bence, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

Nettó 500 000 forintos jutalom, serleg, ajándékcsomag és oklevél.

Különdíj: a Kettner Vadászati Kereskedőház felajánlásából: 250 db sörétes lőszer (12/67,5-es kaliber, 2,41 mm sörétméret, 28 grammos tömeg) a cég képviseletében Turay András adta át.

2. Tomecz Nándor, Heves vármegye

Nettó 400 000 forintos jutalom, serleg, ajándékcsomag és oklevél. Különdíj: a Kettner Vadászati Kereskedőház felajánlásából egy 30 megapixeles KETTNER vadkamera.

3. Molnár Bálint, Nógrád vármegye

Nettó 300 000 forintos jutalom, serleg, ajándékcsomag és oklevél. Különdíj: a Kettner Vadászati Kereskedőház felajánlásábólegy Isotunes Sport Defy Slim passzív fültok.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

4. Cs. Kiss Milán, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

Nettó 100 000 forintos jutalom, ajándékcsomag és oklevél.

5. (pontegyenlőséggel) Viserálek Martin, Vas vármegye

Nettó 100 000 forintos jutalom, ajándékcsomag és oklevél.

5. (pontegyenlőséggel) Polyák Béla Tamás, Bács-Kiskun vármegye

Nettó 100 000 forintos jutalom, ajándékcsomag és oklevél.

6. Horváth Flórián, Győr-Moson-Sopron vármegye

Nettó 100 000 forintos jutalom, ajándékcsomag és oklevél

7. László Gábor, Baranya vármegye – emléklap, ajándékcsomag

8. Horváth János, Zala vármegye – emléklap, ajándékcsomag

9. Pálinkás István, Főváros és Pest vármegye – emléklap, ajándékcsomag

10. Lukács Ferenc, Hajdú-Bihar vármegye – emléklap, ajándékcsomag

11. Hüll László, Veszprém vármegye – emléklap, ajándékcsomag

12. Zörényi Zoltán, Tolna vármegye – emléklap, ajándékcsomag

13. Győrfi Dávid, Csongrád-Csanád vármegye – emléklap, ajándékcsomag

14. Nyári Zoltán, Fejér vármegye – emléklap, ajándékcsomag

15. Bartha Attila, Békés vármegye – emléklap, ajándékcsomag

16. Varga László, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye – emléklap, ajándékcsomag

17. Gál Bence, Somogy vármegye – emléklap, ajándékcsomag

18. Kocsis Bálint, Komárom-Esztergom vármegye – emléklap, ajándékcsomag

 

Forrás: OMVK

Tovább olvasom

Vadászat

Hivatásos Vadász Verseny Nógrád vármegyében

Print Friendly, PDF & Email

Nógrád vármegyében 2024. május 30-án rendezték meg a hivatásos vadászok versenyét a Szügyi Lőtéren

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Nógrád vármegyében 2024. május 30-án lezajlott a hivatásos vadászok versenye a Szügyi Lőtéren. A megmérettetésen 6 hivatásos vadászunk vett részt.

Fotó: OMVK

A versenyt a tesztfeladat megírásával kezdték, majd következett a trófeabírálat, madárhang- és kürtjel felismerés, növények-gombák-kutyák meghatározása, a fajfelismerés, kaliber ismeretek, csapda felismerés. Természetesen a feladatok sorából nem maradhatott ki lövészet sem.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

A résztvevőknek az egész délelőtt zajló verseny után jól esett a közösen elfogyasztott ebéd, ahol kötetlen beszélgetéseket folytattak. Az eredmények összesítése után Major Tamás az OMVK NVTSZ hivatásos vadász alelnöke megköszönte mindenki részvételét és ismertette az eredmények:I. helyezett   Molnár Bálint           (Nagymezei Vadásztársaság)

II. helyezett   Kerekes István       (Somlyóhegyi Vadásztársaság Egyesület)

III. helyezett     Nagy Balázs             (Nyugat Cserhát Vadásztársaság)

Fotó: OMVK

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez és sok sikert kívánunk az országos versenyhez!

Forrás: OMVK

Tovább olvasom