Keressen minket
[wpml_language_selector_widget]

Vadászat

Lősport és vadászat: Újra előkerültek a golyós puskák

Közzétéve:

Print Friendly, PDF & Email

Kovács Gusztáv élsportoló s ma már lőoktató, nem kertel: vegyük kézbe a fegyvereinket, szánjunk rá időt és ellenőrizzük le alaposan, majd ballagjunk ki egy lőtérre és lőjünk párat, hogy minden rendben van-e. Erre akkor is szükség lehet, ha már hosszú ideje nincs gond a fegyverünkkel. Egy jó vadászt a magabiztosságáról is megismerhetünk, ami mögött részben egy stabil, pontos fegyver is áll. Javában benne vagyunk már az őzbakvadászatokban, itt vannak a vadkárelhárítások és a meleg nyári napokon bár országszerte igen jó vérebeseket ismerünk, a téli nagy munkákkal szemben a nyár meleg napjai, nem a legkedvezőbbek a kutyásoknak sem. Lőjünk pontosan, tiszteljük meg a vadat. Az Agro Jager Newsnak Kovács Gusztáv lőoktató adott néhány tippet.

Előkerültek a golyós puskák. Fotó Kincse Gergely / Agro Jager

Tudja mindenki, hogy a sörétes fegyverek szerelmese vagyok, de azt is tudják a barátaim, hogy mindig is nagyvadas területen éltem. Nem a lövésért megyünk ki, mert van úgy, hogy el is felejtjük, hogy van nálunk puska. Elég, ha csak arra gondolok, amikor malacait vezető kocát figyeltem s olyan közel voltak, hogy láttam a nedves orraikat a csíkoshátúaknak és még sorolhatnám a szebbnél szebb lélegzetelállító pillanatokat, élményeket.

De a puska ott van a vállunkon és annak jónak, pontosnak kell lenni. Ilyenkor többet cserkelünk, bújjuk az erdőt. Keressük a tegnap még látott kívánatos őzbakot, miközben előfordul, hogy dúvadba botlunk s ha nem is kapáslövéssel, de terítékre szeretnénk hozni.

Lőtéren Kovács Gusztáv lőoktatóval. Fotó Kincse Gergely / Agro Jager

Le se tagadhatja senki, hogy pár hónap bizonyosan eltelt, hogy kezünkbe vettük a golyós puskánkat. Ne szépítsük a dolgokat. Gyakorlatban két hiba lép fel. Az egyik a fegyverben szokott lenni, a másik bennünk. Ez utóbbi a meghatározó, de kezdjük a fegyverrel. Sokadik lövés után is pontos a puska, de tessék kontrolálni a csavarokat. Télen fagyból a meleg lakásba visszük a puskákat s a meleg lakásban hosszú ideig áll, akkor meg azért kell ellenőrizni. Manapság már az is előfordul, mert látjuk, hogy sokszor silány minőségű csavarokkal rögzítették a céltávcsöveket. Látjuk ezt, amikor kinyílnak a csavarfejek, persze van úgy, hogy kiugrik a csavarhúzó, imbusz a kézből – de emellett most tekintsünk el. Spéci csavarokért forduljunk fegyvermesterhez, de ha valaki ért a fémekhez, a fémek edzéséhez, akár megteheti ezt is, de inkább ne kísérletezzen senki. Kerüljük az egyéni akciókat, az ötletelést – abból csak mindig a baj van.

Kovács Gusztáv vallja, ha megvan a távcső, ne spóroljunk az összeszerelésen és ragasztassuk be a tubust a szerelékbe. Ezt viszont már inkább szakember végezze, majd csak ezután lőjük be a fegyvert.

Mindenkinek megvan a kedvenc lőszer típusa. Fotó Kincse Gergely / Agro Jager

Vannak vadászok, akik kérik, hogy lőjünk vele mi is, de ez nem mérvadó, főleg, ha korban nagyobb a különbség. Mindenkinek más a technikája, és más a szeme. Van, aki szemüvegben vadászik, azok között lehet cilinder, prizma, annyi minden, hogy nem ritka, hogy egy szemüveget viselő vadász puskája pontos, mégis, ha egy barátja veszi a kézbe, nem pontos. Természetesen be szoktam lőni a vendégeimnek, az ügyfeleimnek a puskát, de jobb szeretem, ha együtt, ha annak a kezében kerül a céltábla közepébe a golyó.

Kovács Gusztávon sokan felkeresik. Célra tarts! Fotó Kincse Gergely / Agro Jager

Egy jó példa erre egy 2000-es Mauser esete, amelynek kemény volt a sütése, 50 méteren is mutatott már differenciát a báty kezében, ellenben az öccsénél pedig úgy működött, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Azt tudom javasolni, ha „belezúgtunk”, ha beleszerettünk a fegyverbe és azzal szeretnénk vadászni, akkor agyaztassuk méretre, vagy sok modell esetében már elérhetőek az állítható tusok. A tusfaragó mestereket kérjük meg arra is, hogy a kiválasztott távcsőre faragják nekünk. Nekem elhihetik, tudni fogják, mit szeretnénk tőlük – meséli Kovács Gusztáv.

FROMMER, Magyarország legnagyobb fegyverboltja!   Kattints a képre és keresd meg a hozzád legközelebb lévő vadászboltot és a szerződött fegyvermestereket!

Sok gondot, sok balszerencsét elkerülhetünk, ha rendesen tisztítjuk a fegyverünket. Ne sajnáljuk a csőre az időt. Nekünk, itt a lőtéren, mindig van csőkígyónk és különféle vesszőnk. Nem vagyunk egyformák, de használattól függetlenül is szeretem takarítani a puskákat és a vendégek fegyvereit is rendre kihúzom. A felkenődött rezet tessék letakarítani, erre már kiváló ápolókat, rézoldókat is találunk a fegyverboltok kínálatában. Figyeljünk erre az apró részletre – tanácsolta a szakember.

Kattints a képre és vedd fel a kapcsolatot Kovács Gusztávval, kövesd a Facebook oldalát!

Mostanában tapasztaltuk azt is, hogy 100 méter vagy afeletti lövéseknél, random szórnak a puskák. Kerestük a hibát és azt vettük észre, hogy a lövedékek ültetési mélysége a hüvelyben nem mindig egyforma. Egy-egy lőszer összeszerelésekor mélyebbre helyezik el a magot, olykor pedig magasabbra,  mindezek után érthető, hogy teljesen másként viselkedik a mag, mind a bel-, és mind a külballisztikában.

Lőállásban. Fotó Kincse Gergely / Agro Jager

Először mindig a technikát ellenőrizzük, azt követően érkezünk el a személyi, az emberi tényezőhöz. Mindig felvetődik a kérdés, ha hibázunk: én vagyok-e a hibás vagy a fegyverben van-e hiba? Ne vállaljuk el a lövést akkor sem, ha izgulunk. Sportolóként és kísérőként is vallom, hogy ne engedjünk el golyót, ha lámpalázunk van s aztán utólag próbálunk rájönni, hogy mi lehetett a hiba?

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!c

Persze benne van a pakliban, ha úgy vesszük, számolnunk kell azzal is, hogy netán valaki elállította a puskánkat, amit nem szeretnék minősíteni, de a következményekkel számolva láttunk már ilyet, itt, a lőtéren.

Általában nagy lőlapra 50 méteren kezdünk. Szeretnénk látni, hogy egyáltalán mivel állunk szemben, azután finomítunk és kisebb lőlapon folytatjuk.

Ha lőtérre megyünk vigyünk fülvédőt, vagy használjunk hangtompítót. Fotó Kincse Gergely / Agro Jager

A fent említett ápolási, karbantartási munkákat ne halogassuk, mert ezek után tudunk csak a személyi, az egyéni fejlesztéssel foglalkozni. Aki felkeres, megkeres, szívesen segítek elsajátítani azokat a technikákat, amelyekkel sikeresek lehetünk. Ez nemcsak a lősport vonatkozásában szükséges, mert igen jó golyós céllövő versenyeket rendeznek az országban, hanem azért is, mert ahhoz, hogy valaki jó vadász is lehessen, jól is kell tudni lőnie.

Megbízható hangtompítót keres? Válassza a svéd Aim Sport termékeit! Kattintson a képre!

No, és itt van a hangtompítók, a különféle éjjellátók, elő-, és mögététek kérdése.

Azt gondolom, hogy annyira diverz és sokszínű lett a technikai lehetőségek skálája, hogy a lőtéri beállítás precizitása ma már egy olyan lehetőség, amit használjunk ki – tájékoztatta lapunkat Kovács Gusztáv lőoktató.

Érdekli a lősport? Fejlesztené tudását, ismereteit?
Keresse Kovács Gusztáv lőoktatót

Telefon: +36 20 320 75 83

 

Írta: Dr. Szilágyi Bay Péter LL.M.
Fényképezte: Kincse Gergely

Agro Jager News

Kiemelt cikk

Kiadó két csomag a Móri-árokban – Megnéztük – GALÉRIÁVAL

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Pár napja érkezett az Agro Jager News szerkesztőségébe egy telefonhívás, hogy két csomag kiadó a Móri-árokban. Jó terület, jó szomszédokkal. A társaság átalakítja a vadásztatást és fix, ha úgy vesszük, állandó vendégkört alakít ki. Ez megőrzi a társaságon belüli baráti, közvetlen viszonyt, megmarad a gazdákkal kialakított együttműködés és végül, de nem utolsó sorban, a vad számára és a vadgazdálkodás számára is stabilitást hoz. A Bakony és a Vértes közötti völgybe, a Móri-árokba tartunk..

Móron, az Ezerjó Étterem udvarán találkoztunk balról Besser Balázzsal és Holczinger Lászlóval. Fotó: Agro Jager

Nincs titok. Dr. Szilágyi Gergely, lapunk főszerkesztője, jól ismerte Holczinger Lászlót. Ő kereste meg, hogy írjunk pár sort a társaság területéről, nézzük körbe, kerüljünk egyet, várnak szeretettel bennünket, vigyünk puskát is. Sőt szívesen kézbe vennék a Franchi Horizon Black Syntjét, az új KONUS céltávcsövet, a távolságmérős keresőtávcsövet és otthon ne hagyjuk, a svéd Aim Sport hangtompítóját sem!

Besser Bakázs a megbeszélt helyen hagyja a bírálatra kikészített őztrófeát. Fotó: Agro Jager

Mindent összepakoltunk Gergő barátjának, amit persze a FROMMER Fegyverboltba meg is lehet vásárolni Budapesten, a Szenes Iván téren. Laciék meg két csomagot szeretnének kiadni, benne a következő lehetőségekkel – terít Holczinger László, ahogy kártyában szokás és már mondja is, hogy mire lehet vadászni:

Őzbak: súlykorlátozás nélkül lőhető (650 grammig). Cserkelve, 3 alkalommal, – kísérőt biztosítanak. Az elejtett vad zsigerelve, nyúzva, darabolva a vadász tulajdonában kerül, felár nélkül.

Dámbika: súlykorlátozás nélkül lőhető (6,5 kilogrammig). Cserkelve, 3 alkalommal, kísérőt biztosítanak. Az elejtett vad zsigerelve, nyúzva, darabolva a vadász tulajdonában kerül, felár nélkül.

Gímbika: súlykorlátozás nélkül lőhető (11,5 kilogrammig). Cserkelve, 3 alkalommal, kísérőt biztosítanak. Az elejtett vad zsigerelve, nyúzva, darabolva a vadász tulajdonában kerül felár nélkül.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

Ezen kívül a csomag korlátlan alkalommal tartalmazza a területen történő vadkár elhárító vadászatot, a lesvadászatot és a cserkelést, vaddisznóra és dúvadra. A kvótán felül elejtett vad zsigerelve elvihető, a hatályos felvásárlási árak befizetése ellenében, továbbá öt alkalommal vadászvendég hívható a csomag terhére.

A “szolgálati” mezei nyúl már vár bennünket! Fotó: Agro Jager

Mikor megérkezünk, a beírókönyvet a falu szélén találjuk meg, amely mellett a társaság szolgálati mezei nyula őrködik. Persze őt fokozott védelem és tisztelet illeti meg és mintha tudná a privilegizált helyzetét, úgy őrködik.

A beírókönyv az első, amelyet szabadon, minden vadász 0-24 órában, a helyén meg is talál. Fotó: Agro Jager

“A beírókönyvet nem viheti el senki, az mindig, a nap 24 órájában megtalálható. Nem kell senkinek könyörögni, a vadőrt felhívni, hogy kimehessünk a területre – sorolja Besser Balázs. Az ilyen itt nem szokás, teszi hozzá, mint aki a területért, a csomagos részért felel. Bár hallottunk már olyat, hogy a vadőr a beírókönyvvel alszik, nehogy a tagság önállósítsa magát” – dől a terepjáró a nevetéstől.

Kellemes megeleptés ér bennünket, ahogy kiérkezünk a területre és még fényképezni is hagyta magát a fiatal gímbika. Fotó: Agro Jager

Annyiban viszont jó és aktív a kapcsolattartás a vadásztársaság tagjai között, hogy egy privát VIBER csoportot hoztak létre, ahol megbeszélik, ki merre jár, mit lő, mire vadászik és ha kell, akkor segítséget is kérhet a többiektől. Itt szoktuk azt is megbeszélni, hogy ha valahol nagyobb a vadkár és a gazdák segítséget kérnek. Együttműködésünk alapja a kölcsönösség és a segítőkészség, az aktív kommunikáció. E nélkül nem megy – szögezte le Besser Balázs.

Megbízható távcsövet keresel? Távolságmérős távcsövek és minden, ami a megfigyeléshez kell – > FROMMER Fegyverbolt! Kattints a fényképre!

Alig hagyjuk el a falut, az egyik lucernaoldalban egy gímszarvast vesz észre Besser Balázs. Ugyan már, mosolygok magamban, de azért csak odanézek, s ami igaz, az igaz, tényleg kint áll délután 3-kor. Én kölcsönadom az új távolságmérős keresőmet, a KONUS-t, de a szarvas még azt is megvárta, hogy kiszálljak, mert bár az utastérből már az üvegen át készítettem fotót, hátha az autó mellett jobbat is készíthetek. Bentről érkezik az infó, hogy 154 méter, én meg csak fotózok. Jó jel, nappal szarvast látni, legelni. Nincs annál utálatosabb vadászterület, ahol retteg, fél a vad. Olyan helyt nincs vadász, aki szívesen menne vadászni…

Magasles a Móri-árokban. Fotó: Agro Jager

Az 5-600 hektáros részt járjuk körbe. Előttünk a Vértes, mögöttünk a Bakony és mi most a völgybe tartunk. Érik a madárcseresznye és a vadgyümölcsökkel, vadkörtékkel teli a határ. A két állandó vízfolyás miatt, az erdők közé ékelődő mezőgazdasági területek s a völgyben egy 30-40 méteres állandó kis mocsaras tó miatt, ez a terület kétségtelen, hogy a vad Mekkája.

A gazdálkodók kifejezetten kérik a vadkárelhárítást és ebben partnerek is. A területen számos, jól karbantartott magaslest lehet használni. Fotó: Agro Jager

Gergely és Balázs, azaz Besser Balázs, elindulnak egyet cserkelni, mert a szórók rendben vannak, ha szerencséjük lesz, felbukkan a kívánt őzbak is. Kikaszált utak, nyiladékok, állandó és mobil lesek váltogatják egymást. A nyiladékokat, az utakat valahol a vadászok s valahol a mezőgazdászok tartják karban. Ezt mi tisztítottuk ki, ezt a gyepes szegélyt meg zúzóval vágta le a legnagyobb gazda. Szót értünk egymással s ha kell biztosan segítjük őket, mert a vetőmag, a növényvédő szer, a gépi munka sokba kerül. Neki is vannak gyerekei, nekem is három – mondja Besser Balázs. Tudom mit jelent a családot felnevelni s ha ő nem is vadászik, egymásnak igyekszünk segíteni. Úgy gondolom, kettőn áll a vásár, de a társaság elnöke is arra törekszik, hogy faluban és a szomszédokkal is jó viszonyt ápoljunk. Nem szemben, hanem egy oldalban állunk.

Gyerek quad elérhető áron, a Szeged melletti Doma Autótól. Kattintson a képre vagy hívja Csúcs Gábort: +36303233852

Hatalmas kősó várja a vadat, honnan máshonnan került volna ide, mint Parajdról. Ezzel is lehet segíteni a kishazánkat, hogy hazait vásárolunk – nevet Holczinger László, őt Besser Balázs és megjegyzi: Közgazdász. Mindig csak a számok. Mindig csak az üzlet!

Lapunk főszerkesztőjének, Dr. Szilágyi Gergelynek, Besser Balázs mutatta be a területet. Fotó: Agro Jager

Érik a madárcseresznye. Felhőkben járja a seregély. Majd oda lent lesz egy fekete szemű, majd ott megállunk, bár szaporátlan, mert kicsi a szeme, de annál ízletesebb. Vadkörték, vadalmák tarkítják a kocsányos tölgyeseket, de van itt akác is. Sok eső hullott a napokban, s ahol megáll, összegyűlik a víz, nyomolunk. Nehéz, párás a levegő. Meleg estével érkezik ez a nyár eleji éjjel. Érik a búza. Még tejes, de amott már szőkül.

Ez itt a Móri-árok. Fotó: Agro Jager

Szarvasok bújnak elő, őzek lépnek ki. Suta, fiatal őzbak, ígéretes ez is, amaz is. A vaddisznó még várat magára, de különös hangokat hoz a szél. Hollók keresik éjszakázó fájukat…

FROMMER, Magyarország legnagyobb fegyverboltja!   Kattints a képre és keresd meg a hozzád legközelebb lévő vadászboltot és a szerződött fegyvermestereket!

A terület önmagáért beszél s beszél annak a vad is, aki érti, meglátja, milyen egy jó terület. Hallgat a puska a kezünkben. Kétségtelen, hogy megváltozik a vadászat Magyarországon. Elég a látogató, az egy-két estét kijáró vadászból, aki csak a húst látja és nem akar holnap jönni, szemben azokkal, aki legalább szeretne, még akkor is, ha nem tud. A zaklatott területen nem lehet sem vadászni, sem vadgazdálkodni. Itt a Móri-árokban, ha nem is leszünk tagok, de jó lehetőséget kínál a társaság arra, hogy aki vadászni, aki erdőt járni akar, aki vadcseresznyét szedne, így a nyár előn, úgy, hogy az őszön bikát is lőhet, nem kell másik területet keresnie. Igaz, csak egy bikát ejthet el a csomagban, teszi hozzá Besser Balázs, de ha nem kapkod és kivár, türelmes, a bőgés vége felé igen nagy bikák tűnnek fel, ami évről, évre igaz a területen. Azután meg jön a barcogás. A víz, a jó élőhely mágnesként vonzza a vadat s aki önmérsékletet tanúsít, azt mindig meglepi Diána.

Célon! Kísérő Besser Balázs. Fotó: Agro Jager

Nálunk úgy megy, hogy névre kiosztjuk a krotáliákat. Mindenki, amit felvesz, annak a sorozatszámát felírjuk s amikor elejti a vadat és birtokba veszi, már teheti is a csánkba és zsigerelheti, szállíthatja be vagy éppen haza.

Ígéretes vadászterület a Móri-árokban. Balról Dr. Szilágyi Gergely, az Agro Jager főszerkesztője, középen Holczinger László és a képen jobb szélen Besser Balázs. Fotó: Agro Jager

Besser Balázs még jónéhány érdekességről, lehetőségről mesélt, ami összetartja a közösségüket és hozzátette, hogy a két csomagos vadász, aki közéjük kerül, nem lesz kizárva a társaság életéből sem, ami ha úgy vesszük, nagy szó a mai világban. Ha akar, jöhet velünk lest építeni s minden közösségi munkában is részt vehet. Hozhatja a gyerekeit, hiszen a mi srácaink is itt vannak. Legalább megtanulják, hogy mit is jelent vadásznak lenni…

Jelentkezni, érdeklődni az akahvadaszat@freemail.hu e-mail címen lehet

Írta és fényképezte: Dr. Szilágyi Bay Péter LL.M.

Tovább olvasom

Vadászat

2024 hivatásos vadásza: Róka Bence (Sz-Sz-B)

Print Friendly, PDF & Email

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei versenyző végzett az első helyen a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének döntőjén

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei versenyző végzett az első helyen a Hivatásos Vadászok Országos Szakmai Versenyének döntőjén. Róka Bence 2016-ban már győzedelmeskedett a megmérettetésen. A második helyen a tavalyi harmadik helyezett, Heves vármegyei Tomecz Nándor végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára idén a Nógrád vármegyei Molnár Bálint állhatott.

Fotó: OMVK

Eredmények és díjak

Fotó: OMVK

1. Róka Bence, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye

Nettó 500 000 forintos jutalom, serleg, ajándékcsomag és oklevél.

Különdíj: a Kettner Vadászati Kereskedőház felajánlásából: 250 db sörétes lőszer (12/67,5-es kaliber, 2,41 mm sörétméret, 28 grammos tömeg) a cég képviseletében Turay András adta át.

2. Tomecz Nándor, Heves vármegye

Nettó 400 000 forintos jutalom, serleg, ajándékcsomag és oklevél. Különdíj: a Kettner Vadászati Kereskedőház felajánlásából egy 30 megapixeles KETTNER vadkamera.

3. Molnár Bálint, Nógrád vármegye

Nettó 300 000 forintos jutalom, serleg, ajándékcsomag és oklevél. Különdíj: a Kettner Vadászati Kereskedőház felajánlásábólegy Isotunes Sport Defy Slim passzív fültok.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

4. Cs. Kiss Milán, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye

Nettó 100 000 forintos jutalom, ajándékcsomag és oklevél.

5. (pontegyenlőséggel) Viserálek Martin, Vas vármegye

Nettó 100 000 forintos jutalom, ajándékcsomag és oklevél.

5. (pontegyenlőséggel) Polyák Béla Tamás, Bács-Kiskun vármegye

Nettó 100 000 forintos jutalom, ajándékcsomag és oklevél.

6. Horváth Flórián, Győr-Moson-Sopron vármegye

Nettó 100 000 forintos jutalom, ajándékcsomag és oklevél

7. László Gábor, Baranya vármegye – emléklap, ajándékcsomag

8. Horváth János, Zala vármegye – emléklap, ajándékcsomag

9. Pálinkás István, Főváros és Pest vármegye – emléklap, ajándékcsomag

10. Lukács Ferenc, Hajdú-Bihar vármegye – emléklap, ajándékcsomag

11. Hüll László, Veszprém vármegye – emléklap, ajándékcsomag

12. Zörényi Zoltán, Tolna vármegye – emléklap, ajándékcsomag

13. Győrfi Dávid, Csongrád-Csanád vármegye – emléklap, ajándékcsomag

14. Nyári Zoltán, Fejér vármegye – emléklap, ajándékcsomag

15. Bartha Attila, Békés vármegye – emléklap, ajándékcsomag

16. Varga László, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye – emléklap, ajándékcsomag

17. Gál Bence, Somogy vármegye – emléklap, ajándékcsomag

18. Kocsis Bálint, Komárom-Esztergom vármegye – emléklap, ajándékcsomag

 

Forrás: OMVK

Tovább olvasom

Vadászat

Hivatásos Vadász Verseny Nógrád vármegyében

Print Friendly, PDF & Email

Nógrád vármegyében 2024. május 30-án rendezték meg a hivatásos vadászok versenyét a Szügyi Lőtéren

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Nógrád vármegyében 2024. május 30-án lezajlott a hivatásos vadászok versenye a Szügyi Lőtéren. A megmérettetésen 6 hivatásos vadászunk vett részt.

Fotó: OMVK

A versenyt a tesztfeladat megírásával kezdték, majd következett a trófeabírálat, madárhang- és kürtjel felismerés, növények-gombák-kutyák meghatározása, a fajfelismerés, kaliber ismeretek, csapda felismerés. Természetesen a feladatok sorából nem maradhatott ki lövészet sem.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

A résztvevőknek az egész délelőtt zajló verseny után jól esett a közösen elfogyasztott ebéd, ahol kötetlen beszélgetéseket folytattak. Az eredmények összesítése után Major Tamás az OMVK NVTSZ hivatásos vadász alelnöke megköszönte mindenki részvételét és ismertette az eredmények:I. helyezett   Molnár Bálint           (Nagymezei Vadásztársaság)

II. helyezett   Kerekes István       (Somlyóhegyi Vadásztársaság Egyesület)

III. helyezett     Nagy Balázs             (Nyugat Cserhát Vadásztársaság)

Fotó: OMVK

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez és sok sikert kívánunk az országos versenyhez!

Forrás: OMVK

Tovább olvasom