Huszonhárom díjat nyert a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma diákjai a XXIV. Országos Gulyásversenyen és Pásztortalálkozón. A Hortobágyon megrendezett országos versenyen a DE szakképzőjének 10 tanulója indult, öt csapatban.

A hortobágyi bojtárversenyen hét kategóriában mérték össze tudásukat az ország mezőgazdasági szakképző intézményeinek 18 évnél fiatalabb diákjai. A gulyásbot, az ostor használatában, pányvadobásban, tetoválásban, vízhúzásban, borjúfogásban és gulyástotóban bizonyíthatták rátermettségüket a versenyzők.

A XXIV. Országos Gulyásversenyen a DE pallagi intézményének diákjai valamennyi kategóriában dobogós helyezést értek el. Ezzel az eredménnyel megnyerték az összetett csapatversenyt. Egyéniben is egy balásházys diák végzett az élen, ifj. Bartha Tamás, aki ezzel az „Az év bojtára” címet is kiérdemelte.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma tanulói augusztusban kezdték meg a speciális felkészülést a versenyre a pallagi intézményben, amelynek történetében egyedülálló ez a versenyeredmény.

Forrás: Debreceni Egyetem