Keressen minket

Vadászat

Villányban találkoztak a vadászok, vadászbál a Bock pincében – GALÉRIA

Közzétéve:

Print Friendly, PDF & Email

2024. február 17-én, Villányban, a Bock Pince adott otthont Magyarország egyik legérdekesebb szarvaskörben megszervezett báljának. Magyarország egyik legkülönlegesebb területe az Ormánság, ahol korunkat megelőzve, három vadásztársaság, az Ormánsági Diána, a Drávamenti Szarvas Földtulajdonosi Vadásztársaság és az Ormánság Gyöngye Vadásztársaság összefogva közösen gazdálkodik a szarvassal. A vendégeket Hubertusz misével várták a Bock kápolnában, mindenki kézbe vehette a 2023-ban terítékre került gímszarvasbikák trófeakatalógusát és mintegy 150 fő élvezhette a Bock pince vendégszeretét és exkluzív környezetét. Villányban járunk…

Mészáros Kálmán a Roteildring elnöke. Fotó: Drávamenti Szarvas Földtulajdonosi Vadásztársaság / Poth Sándor

A vendégeket Mészáros Kálmán, a Rotwildring elnöke köszöntötte, aki kiemelte, hogy minden esztendő újabb és újabb kihívások elé állítja a társaságokat itt az Ormánságban, – de, ha a szarvas szempontjából vizsgáljuk, akkor az egész Dél-Dunántúlon. Ezt a sort folytathatnánk, de egy biztos, hogy ahogyan nekünk is, úgy a szarvasnak is alkalmazkodni kell. Feltehetjük azonban a kérdést: ki vállaljon fel többet? Ez a nemes vad, amely mindig is itt élt, vagy mi vadgazdák? Kinek kell többet tenni? Kinek kell bizonytani? Hangsúlyozta, hogy az ormánsági szarvasnak aligha, hiszen a 2023-es szaporcai trófeaátadóra pazar trófeákkal érkeztek be a vadászok. Mindannyian azért dolgozunk, hogy fenntartható maradhasson az ormánsági gímszarvasállomány, de össze kell fogni, mert a globalizáció olyan irányt is vehet, amiben ez az őshonos vadfaj kiszorul innen, ahová a Jóisten megteremtette. Ebben rejlik a felelősségünk, itt, ebben a kis Rotwildringben. Hangsúlyozta, hogy elérkezett az idő, amikor a dél-dunántúli vadgazdáknak is össze kell fogni.

A Baranya Vármegyei Vadászkürt Együttes a Bock kápolnában. Fotó: Drávamenti Szarvas Földtulajdonosi Vadásztársaság / Poth Sándor

A megnyitó alatt már szinte minden asztalnál forgatták, a hazánkban egyáltalán nem megszokott, trófeakatalógust, amellyel nem titkolt szándéka a társaságnak, hogy emléket állítson a Rotwildringben terítékre került bikáknak. Tenni fogunk azért, hogy ez ne csak mementó legyen, hanem élő örökségünk. A feladat adott, a célokat is látjuk, most ennek a megvalósítása, kivitelezése érkezett el. Mészáros Kálmán hozzátette, hogy a 2023/2024-es vadászati idény hamarosan lezárul. Megköszönve a hivatásos vadász szakszemélyzet munkáját, a tagság és a földtulajdonosok összefogását, jó szórakozást kívánt és megnyitotta a 2024-es villányi vadászbált.

Bal odalon Mészáros Kálmán, a Rotwildring elnöke, Nagy Árpád, az Árpád Pálinkaház tulajdonosa és barátaik köszöntik Bock Józsefet, a Bock pincészet tulajdonosát. Fotó: Agro Jager

A vendégeket ezt követően Bock József, a Bock Pince és Hotel tulajdonosa is köszöntötte. Hozzátette, hogy minden évben nagyon készülnek erre a rendezvényre. A hotel és a pince egész évben várja a vendégeket, de számára egy kicsit ez a bál mindig más, hiszen a vendégek szinte mindegyike vadászik, régi jóbarát, ismerős, visszatérő vendég. Ez mindig nagy felelősség, hiszen aki elfogadja a meghívást, összeveti az előző esztendővel és mérlegre kerül mindenki. Sokat készültek és a menüben fácánlevessel, benne fácánból készült húsgombóccal, zöldségekkel, fekete tésztával kezdődik a menü. Majd vajon párolt vaddisznócomb és Sztroganoff bélszín következik.

 

A trófeékat bemutató katalógus, amely minden évben a villányi vadászbálra jelenik meg. Benne interjúkkal, történetekkel és a legkisebbeknek vadászmesével. A tervek szerint jövőre már rendelhető! Fotó: Agro Jager

Köretek gyanánt lehet választani tanyasi galuskát, petrezselymes burgonyát, jázmin rizst és a frissen kevert zöldsaláta dijoni öntettel érkezik. Desszertként Fekete-erdő pohárkrém és Hohmann Endre édesanyjának jóvoltából, különféle rétesek zárják a menüsort.

Hosszú folyosókon juthatunk el a Bock pincébe. Csak csendesen, mert a mise már elkezdődött! Fotó: Agro Jager

Bock József kiemelte, hogy a pince legkiválóbb borait sorakoztatták fel, de, ha valakinek külön kérése lenne, netán egy-egy évjáratot szeretne megkóstolni, amelyet esetleg nem lát a borhűtőkben, csak keressék meg vagy kérjék a személyzetet és igyekeznek vendégeik minden kívánságát teljesíteni.

Hubertusz mise a Bock kápolnában. A misét Pécsi Egyházmegye villányi plébánosa, Darnai József Ágoston celebrálta, közreműködött a Baranya Vármegyei Vadászkürt Együttes. Fotó: Agro Jager

Ez a bál azonban nemcsak az exkluzív környezet miatt emelkedik ki a bálok sorából. A Bock pince és a hotel mélyében rejtezik egy különleges szakrális hely, amelyet felszentelve rendszeresen használnak a vendégek és a vadászok is. Bárki, aki oda belép és a hosszú pince alagutakon keresztül eljut a Bock-kápolnába, régi idők katakombáit megidéző helyszínre érkezik, amikor még titkoltan gyűltek össze a keresztények. Kétségtelen, hogy a földalatti kápolna köralakú terme, hangulata, levegője, színvilága messzi időkbe röpíti vissza a bál résztvevőit. Imádság, amikor hálával tekintünk vissza a múltba és reménnyel telve, bízva hitünkben, fordulunk a jövőnk felé, láthatatlan messzeségbe csendesítve el az imádkozókat, akiknek a fáklyát a Pécsi Egyházmegye villányi plébánosa, Darnai József Ágoston adta át, melyet már nem neki, hanem külön-külön a 150 főnek kell tovább vinnie. Megvilágítva, maga és közössége útját, keresve az ormánsági szarvas múltját és jelenét is. Így érthetjük meg, mit jelent, amikor bízva a Jóistenben, a jó szerencsében társaságok összefognak. Darnai Ágoston áldásával vette kezdetét a villányi bál s különös, elcsendesedett vendégek érkeztek vissza a hotel konferencia és báltermébe.

Hubertusz mise, amelyet a Pécsi Egyházmegye villányi plébánosa, Darnai József Ágoston celebrált. Fotó: Drávamenti Szarvas Földtulajdonosi Vadásztársaság / Poth Sándor

Hohmann Endre vadászmester kiemelte az Agro Jager Newsnak, hogy a 2023-as gímszarvasbőgés jól indult. Az első négy, öt gímbikát mindenféle erőlködés nélkül, mondhatni jó szerencsével sikerült becserkelni és a vendégek jó lövésekkel tisztelték meg a vadat. Hagyományosan, a nyugodt bőgőhelyeken, a bikák már napvilágon kiálltak és olyan bőgés elé néztünk 2023-ban, ami itt, nálunk az Ormánságban, megszokott. A megfigyelt, letisztított, kifent agancsú, golyóérett bikák megmutatták magukat és Diána, avagy Szent Hubertusz is mellénk állt.

Igazán jóhangulatban telt az este.  Fotó: Drávamenti Szarvas Földtulajdonosi Vadásztársaság / Poth Sándor

Mikor már jó néhány bikánk ravatala felett megszólalt a vadászkürt – emlékezett vissza, akkor csörrent meg a telefonom és a szomszédból Daczó Zoltán, a Drávaszabolcsi Gazdák Vadásztársaság elnöke felhívott és elkeseredetten arról beszélt, hogy náluk nem bőgnek a bikák. Nem hittem a fülemnek és ezt nem tudtam a mi területeinken megerősíteni. A vendégekkel kint voltunk a területen és a több bikát is megfigyeltünk. Semmi jel nem utalt arra, hogy megfordulhat a szerencsénk. Sokan segítettek idén is, amit külön meg kell köszönjek, de ilyen megfigyeléssel nem érkezett vissza a vadászházhoz senki: hogy nem bőgnének a bikák. Értetlenül hallgattam jóbarátunkat a szomszédból. Bíztattam, hogy biztosan csak késik, amire az volt a válasza a mi területünkön addig bőgő bikáknak, hogy az általunk kezelt 25 000 hektáron is elcsendesedett az erdő.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

Szeptember második hetére kialakult az az áldatlan állapot, hogy hiába mentünk reggel, este vadászni, senki nem tudott bikát mutatni a vendégeknek. Csalódás részünkről és csalódás a vendégek részéről is, akik hónapok óta készülnek hozzánk és voltak, akik 1000 kilométert is utaztak. Mi pedig nem tudtunk nekik csak csöndes erdőket megmutatni és a száraz dűlőutakon poroszkáltunk.

Vendéglátás a Bock pincében, a villányi vadászbálban. Fotó: Agro Jager

Egy, egy bikát tudtunk csak elejteni. Összeültünk. Arra jutottunk, nincs idő várni: ha esetleg meglátunk, vagy kilép egy lőhető gímbika és a vendég elfogadja, akkor terítékre kell hozni. A forgatókönyv felborult és bízva a kollégákban, a golyóérett bikákra kezdtünk vadászni s ahogy hozta a szerencse, nap, nap után vadásztunk, vadásztattunk. A kapkodásnak persze ára is lett, voltak utánkeresések, de azt gondolom, hogy a vendégek is megértették, ez nem rajtunk múlik, hanem a rendkívül meleg szeptembernek köszönhető. Ha lehet azt mondani, hogy vadászat volt, hogy igazi vadászat volt a 2023-as idény, akkor erre a hat hétre bizton kijelenthetjük.

Töltött káposzta svábosan, gerslivel a Bock pince séfjeitől. Fotó: Agro Jager

Ma már tudjuk, hogy minden idők legmelegebb szeptemberét éltük meg s aki viccelődött, hogy nyári meleg van, annak igaza lett, mert a meleg napokat tekintve júliusi átlaghőmérsékletet regisztráltak a meteorológusok. Azt, hogy még októberben is golyóérett bikára vadásztunk, soha nem történt meg ebben a szarvaskörben. A vadkárok az egekbe szöktek, egyre több területet kell körbekeríteni, s ami szabadon maradt, fokozottabban volt kitett a vadnak. Ez teljesen érthető is és a kár arányosan nő az elzárt területek nagyságával. Most nem eloszlik, hanem koncentráltan jelentkezik. S hogy mennyibe kerül ez a társaságnak vagy a társaságoknak, hogy milyen károkat, milyen természetvédelmi károkat okoz a vándorló, vadonélő állatokban, most már időszerű lesz tudományosan is vizsgálni! A kerítés a városba való és nem az Ormánságba, nem a vadászterületre, nem a természetvédelmi területekre. Azzal, hogy bekerítünk egy földterületet, szó szerint a másik gazdának okozunk, illetve okoz a szomszéd gazda kárt – ez már akkor eldől, amikor az első karót leütjük. Mi már tudjuk, ezt a gazdáknak kell egymás között megbeszélni.

Vajban párolt vaddisznó sült. Fotó: Agro Jager

A trófeamustra eredményesen zárult. Akik ellátogattak hozzánk, láthatták, ha van valamiért ezt évről évre folytatni, akkor ez az eredmény az, amit 2023-ban Szaporcán bemutattunk a nagyközönség előtt és amelyeket itt, ebben a katalógusban láthatunk. A szarvas, az ormánsági szarvas fennmaradásában kétségtelen, hogy ezzel a katalógussal is emléket állítunk s nem múlik el úgy esztendő, nem kerül el innen úgy trófea, hogy arról ne készülne fényképfelvétel. Már nemcsak a számok beszélnek. A szaporcai mustra különleges abból a szempontból is, hogy az elejtőkkel itt voltak a gyerekeik, s a Baranya Vadászkürt Egyesületben is itt sorakoztak a legkisebbek.

Vadászbál Villányban, a Bock pincében. Fotó: Agro Jager

27 gímtrófeát mutattunk be és 26 érem függött az agancsok között. Egy bika nem kapott érmet, de úgy hiszem, sokan elcserélték volna erősebb agancsokra is azt a rendellenes trófeát. Ilyen az élet, ilyen a vadászszerencse.

A szarvas, a gímszarvas fenntarthatósága minden bizonnyal megkerülhetetlen kérdéssé szélesedik. Egy fecske nem csinál nyarat. Itt az idő az összefogásra és a gyakorlati kutatásokra és gyakorlatorientált problémamegoldásokkal kell előállni. Az M6-os alagútjai azért épültek, hogy egy-egy élőhelyet ne vágjon át az autópálya, de most be kell látni, hogy a kerítésépítésekkel felmérhetetlen károkat fogunk okozni. Nyakunkban a sakál állományának kezelhetetlen kérdése is. Ugyan engedményeket tett a jogalkotó, könnyített a dúvad vadászatának szabályain, de ezeken a fedett, ártéri, dombvidéki, hegyvidéki erdőket fejlett technikával ellátva is nehéz lesz megvadászni és a sakált visszaszorítani.

Éjféli vendéglátásra invitálja a vendégeket Mészáros Kálmán elnök. Fotó: Agro Jager

Egy azonban már most biztos és körvonalazódik előttünk, hogy megközelítőleg 100 000 hektár vadászterület az, amelyben a legnagyobb társaságok is szerepelnek, összefogásról, közös gazdálkodásról beszélnek. Kimondva, kimondatlanul, ha úgy vesszük, civil kezdeményezésként, már-már önálló ez a program, de a vadászatra jogosultak érzik, hogy ennek keretet, ennek rámát kell adni, hogy az ormánsági, a baranyai gím ne csak nevében, hanem minőségében is megmaradjon. Ezt a munkát most kell elkezdeni, lehet, holnap már késő lesz. Ezzel a katalógussal pedig nem az a célunk, hogy megemlékezzünk arról, milyen volt az ormánsági szarvas, hanem azt, hogy megőrizve, megtartva, hova juthat el ez a csodálatos vadfajunk, nemzeti kincsünk, élő legendánk, a gímszarvas.

Tombolahúzás Villányban, a vadászbálon. Középen Hohmann Endre vadászmester, míg jobbról Mészáros Kálmán. Fotó: Agro Jager

A bál Villányban hajnalig tartott. Éjfélkor értékes tombolákat sorsoltak és ahogyan lenni szokott vadászok között, egy udvarias, jóhangulatú mulatságon vehetett részt, akik ellátogatott Villányba, a Bock Pince és Hotelba.

 

Írta: Dr. Szilágyi Bay Péter LL.M., lapigazgató
Fotó: Agro Jager és Drávamenti Szarvas Vadásztársaság

Vadászat

Az alkotó erdészetisek

Print Friendly, PDF & Email

Az AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai több területen is megmérették magukat az Agórában megrendezett Művészeti Fesztiválon

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Az AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai több területen is megmérették magukat a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozata által szegedi középiskolások számára idén már 24. alkalommal meghirdetett képző- és fotóművészeti, irodalmi pályázatokon, valamint az Agórában megrendezett Művészeti Fesztiválon.

Fotó: AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

A március 7-én megrendezésre került Művészeti Fesztiválon tanulóink versmondással, szólóhangszeres és kamarazenekari előadással színesítették a műsort. Veszelovszki Sándor az erdészirodalom egy alkotásával jelentett üde színfoltot a klasszikus nagy versek sorában; versválasztásáért szóbeli elismerést, szerepléséért elismerő oklevelet kapott. Hasonlóan különlegesnek találtatott Somoskövi Áron citera műsorszáma, aki előadásával szólóhangszer kategóriában megosztott 3. helyezést ért el.

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

Iskolánk kürtegyüttese a téli vadászat menetét kísérő kürt szignálokból tartott bemutatót. Bár az erdészek számára ezek ismerete természetes, a nagyközönség számára mindig örömmel engedünk betekintést hagyományainkba. Kürtegyüttesünk kamarazenekar kategóriában 1. helyezést ért el. A Művészeti Fesztivállal párhuzamosan meghirdetett képző- és fotóművészeti pályázaton is remekeltek diákjaink. Az idei „Szín-hatás” témájú pályázat keretein belül az alkotó diákoknak Szeged város különleges színvilágát és -hatásait kellett műveiken keresztül bemutatni.

Fotó: AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

Galacz Ferenc, Makra Tibor és Tóth Zénó tanulóink először indultak analóg és digitális fotó kategóriában a Dugonics Társaság ezen pályázatán. Zénó képeivel digitális fotó kategóriában sikert is aratott, különdíjat nyert, melyet április 11-én a Vedres István Technikumban vehetett át a kiállítás megnyitóján.

Kiemelendő, hogy a pályázatra beérkezett több mint 200 pályamunkából az előzsűrizés után kiállított 50 kép között kiállításra került az erdészetis diákok pályázott 10 képéből 5. A kiállítás tapasztalatszerzésre is kiváló volt, a fiúk már ott eldöntötték, hogy jövőre is pályáznak. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen diákjaink körében iskola szinten igen népszerű a fotózás, melyben igyekszünk őket támogatni.

Fotó: AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

Az idei Kiss Ferenc-nap keretein belül megrendezett iskolai fotó versenyen 73 fotóval pályáztak a tanulók. Nagy örömünkre szolgál, hogy habár a tanórai keretekből mellőznünk kell a képzőművészetet, diákjaink nagy számban választják szabadidős elfoglaltságnak a fotózást, a kreatív alkotás azon módját, mely nemcsak kikapcsolódást jelent számukra, hanem egyúttal komoly elmélyülést, a kamera segítségével egy új látásmódot, szakmájukhoz való szorosabb kötődést is lehetővé tesz.

Fotó: AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

Az erdészek számára a következő fotós kihívást a Kiss Ferenc Alapítvány által kiírt iskolai pályázat jelenti majd, melynek nyertes képei a következő évi naptárunkban jelennek meg, s hirdetik készítőik kreativitását. A Dugonics-pályázatok közül még irodalmi vonalon mérették meg magukat tanulóink; Márton Mór Milos és Sógor Nikoletta verset írtak.

Fotó: AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

Mór munkáját emléklappal ismerték el. Örülünk sikerüknek. A Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozatával, dr. Révészné dr. Papp Klára elnökasszonnyal, és Kerek Attila elnökségi taggal iskolánknak nagy megtiszteltetés volt együtt dolgozni. Örülünk, hogy megtiszteltek minket azzal, hogy kürtegyüttesünk szignáljai adhattak keretet mind a Művészeti Fesztiválnak, mind pedig a Városháza dísztermében április 15-én megrendezett díjátadó gálának.

Fotó: AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

A díszterem ünnepi atmoszférájában igazán különleges élmény volt a felhangzó „Üdvözlés” és „Viszontlátásra” kürt szignál, mely elegáns nyitó és záró akkordja volt az eseménysorozatnak. Külön köszönjük Kerek Attila együttesünket, diákságunkat és iskolánkat méltató, szívélyes szavait, elismerését.

Alkotó és szereplő diákjainknak gratulálunk, büszkék vagyunk rájuk, várjuk a jövő évi megmérettetést.

Forrás: Sajtósné Nagy Katalin –  AASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

Tovább olvasom

Vadászat

Hivatásos vadászok vármegyei versenye – FELHÍVÁS

Print Friendly, PDF & Email

Az OMVK Veszprém Vármegyei Területi szervezete a vármegye hivatásos vadászai számára szakmai versenyt szervez

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Tisztelt Vadászatra Jogosultak! Az OMVK Veszprém Vármegyei Területi szervezete a vármegye hivatásos vadászai számára szakmai versenyt szervez a Bakonyerdő Zrt. területén. A versenyen vadászatra jogosultanként (erdőgazdaságok esetében erdészetenként) 1 fő hivatásos vadász részvételére van lehetőség.

Fotó: OMVK

A vármegyei verseny győztese képviseli Veszprém vármegyét a hivatásos vadászok országos szakmai versenyén, mely idén Chernelházadamonyán (Vas vármegye) kerül megrendezésre június 18-19-én.

A verseny helyszíne: Természet Háza Látogatóközpont, Gyenesdiás (GPS koordináták: 46.779747, 17.274901)

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

Időpont: 2024. május 16.

Program:             8.00 – 8.30 h:    Érkezés, regisztráció

8.30 h:                  Köszöntés, eligazítás

9.00 h:                  Verseny kezdete

14.00 h:               Ebéd

15.00 h:               Eredményhirdetés

A lövészet versenyszám a gyenesdiási sportlőtércentrumban kerül lebonyolításra az alábbiak szerint:

Vegyes korong: 25 db korongra saját sörétes fegyverrel

Futóvad: 50 m távolságból .22 LR fegyverrel (saját fegyver megengedett)

A lövészetre adható pontszám nem haladhatja meg az elérhető összpontszám 20 % -át.

A verseny díjazása:          I. helyezett: 300.000 Ft értékű vásárlási utalvány

II. helyezett: 200.000 Ft értékű vásárlási utalvány

III. helyezett: 100.000 Ft értékű vásárlási utalvány

A versenyen indulók között további értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

FROMMER, Magyarország legnagyobb fegyverboltja!   Kattints a képre és keresd meg a hozzád legközelebb lévő vadászboltot és a szerződött fegyvermestereket!

Kérem Tisztelt Elnök/Vezérigazgató Urat, hogy a versenyről szíveskedjék a hivatásos vadászokat tájékoztatni és a részvétel lehetőségét a hivatásos vadász számára biztosítani. A versenyre nevezni 2024. május 10 -ig a veszprem@omvk.hu címre küldött válaszlevélben lehet az alábbi adatok megadásával:

Vadászatra jogosult neve:

Hivatásos vadász neve:

Hivatásos vadász lakcíme:

Hiv. vadász telefonszáma, e-mail címe:

Tisztelettel:  Pap Gyula, az OMVK Veszprém Vármegyei Szervezetének Elnöke

 

Forrás: OMVK

Tovább olvasom

Vadászat

IV. Farkas Dénes emlékverseny 2024.06.23.

Print Friendly, PDF & Email

Meghirdették a IV. Farkas Dénes emlékversenyt.

Published

on

Print Friendly, PDF & Email

Az Országos Magyar Vadászkamara Tolna vármegyei Területi Szervezete a Sportlövő Szakbizottsága szervezésében meghirdeti a IV. Farkas Dénes emlékversenyt.

Fotó: OMVK

A verseny időpontja:     2024. június 23. (vasárnap) 8 órai kezdéssel

Helyszín:                            Sióagárdi lőtér

Használható lőszer:       2,0-2,5 mm-es max. 28 gr-os sportlőszer.

Versenyszám:                   gyorsított korongvadászat 60 korongra két pályán.

Verseny típusa:               nevezési kategóriák nélkül (Open)

Nevezési díj:                      13.000.- Ft/fő.

Nevezés feltételei: érvényes vadászjegy

FRANCHI: hét év garanciával! A boltot a fényképre kattintva lehet elérni!

A nevezés leadásának nem feltétele a Tolna megyei lakóhely!

 

A versenyre legfeljebb 48 fő nevezését tudjuk fogadni, így az előzetes regisztrációhoz kötött.

Nevezni az omvk.tolna@gmail.com e-mailcímen lehet, név, vadászjegyszám és telefonos elérhetőség megadásával.

Nevezés határideje: 2024. június 16.

 

A résztvevők között a verseny végén három ajándékot sorsolunk ki:

  1. Terelővadászaton való részvételi lehetőség a Medina-Dalmand Vt. területén
  2. Tarvad vadászati lehetőség a Bátaapáti Vt. területén (a vad elvihető)
  3. Személyre szabott lőoktatás Varga András APSI lőoktatótól (egy alkalom, kb. 2 óra időtartam)

Tolna vármegyei indulók között a Penthe Autóház jóvoltából kisorsolunk egy péntek délutántól hétfő reggelig tartó tesztvezetést, amely során a szerencsés versenyző egy Isuzu D-MAX vagy VW Amarok típusú gépjárművet vihet el próbaútra.

FROMMER, Magyarország legnagyobb fegyverboltja!   Kattints a képre és keresd meg a hozzád legközelebb lévő vadászboltot és a szerződött fegyvermestereket!

Minden versenyző számára ebédet és italt biztosítunk.

Forrás: OMVK Tolna vármegyei Területi Szervezete Sportlövő Szakbizottság

Tovább olvasom