A Vadászati és Természeti Világkiállítás tortáját, egy tápiószecsői cukrászda készítette el, amelyet Nimród néven kóstolhat meg a nagyközönség.
A lángos legalább annyira elmaradhatatlan kelléke a nyárnak, mint a fagyi. Kétségtelen, hogy elég nehéz étel – főleg tejföllel vastagon megkenve, sajttal megszórva – de ki...
A savanyú káposztával készülő ételek egyik klasszikusa az erdélyi rakott káposzta. Az egymásra kerülő rétegek látványos és ízletes egészet alkotnak. Kiadós házias étel, amely elkészítése ugyan...
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével, és a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai partnerségével 2021. évben...
A gázégővel könnyen, precízen, gyorsan, a legnehezebb ételeket is biztonsággal tudjuk elkészíteni. Az igazi művészet azonban fával tüzelni a bogrács alá. Ezért nem is ajánlom senkinek,...
Hazánkban előszeretettel készítik el a halászlét ilyenkor Karácsonykor. Azonban, mint oly sok mindenben itt is megannyi szokás van régiónként, megyénként. A halászlé receptekről az index.hu internetes...
A konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük (én le is mostam róla a sós levet). A serpenyőben egy kis vajon átforgatjuk az Univer Vöröshagymakrémet, majd beletesszük a csicseriborsót.
Gyertek át holnap délre, a tanyára. No, de miért Imre bácsi? Ne törődjél te azzal, csak gyertek! De ne késsetek! Aztán, ahogy figyelmeztetett, felpattant Imre bácsi...
Napjainkban a szuvidált marhapofa, de a marhafej és a marha körömpörkölt ritkaságnak és nagyon drága eledelnek számít.
Jártamban, keltemben, még Karcagon tanultam - mert nálunk nem volt szokás, hogy disznóvágáskor a szegyhúst egyben le lehet venni - s hogy remek pecsenyét lehet ám...