A hazai édesvízi, nemes ragadozóhalak mesterséges nevelésének és piaci hasznosításának egyik gátját jelenti a fajlagosan magas előállítási költség, melynek egyik fő tényezője a takarmány állatifehérje-forrását biztosító...
Az Aleph Farms izraeli startup már bármekkora steaket el tud készíteni, bármilyen ízben, a természetes állati sejteknek és a bionyomtatási technológiának köszönhetően – írta meg Neokohn...
Az OECD-FAO Outlook az OECD és az ENSZ mezőgazdasági szervezete, a római székhelyű FAO évente megjelentetett középtávú, 10 évre szóló mezőgazdasági előrejelzése.
Egy nemzetközi kutatócsapat Demeter László, az ELKH Ökológiai Kutatóközpont erdőökológusa vezetésével 130 év erdészeti, erdőtörténeti, növénykórtani és ökofiziológiai irodalmának összegzésével, valamint saját terepi tapasztalataik alapján alkotta...
Miután kifejlődőtt a virágzat, a napraforgó már nem követi a Nap égi mozgását, hanem állandóan kelet felé néz. Habár e Charles Darwint és botanikus fiát is...
Az A2-es tej az utóbbi évek legnagyobb tejipari innovációja. Az úgynevezett „szupertej” titka, hogy sajátos fehérjeszerkezete miatt kevésbé okoz emésztési panaszokat. A Debreceni Egyetem kutatói azon...
Mindketten húsevők voltunk, csak épp mást szerettünk. Finn kutatók a Nature magazinban közölt tanulmánya szerint a kutyák háziasításának kezdetei a halász-vadász elődeinknél a jégkorszak idején folyamatosan keletkező...
Az elmúlt 20 évben Közép-Európában hat komoly nyári hőhullámot jegyezhettünk fel. Eddig azonban nem volt világos, hogy milyen események vezettek ehhez a szélsőséges időjáráshoz. A Helmholtz...
A világszínvonalú kutatás célja az volt, hogy jobb lencse fajták legyenek nemesítve. A Saskatchewan Egyetem és az izraeli NRGene világ vezető genomikus nagyvállalat közötti partnerségnek köszönhetően...
Frissen szedett, helyben termesztett zöldségek érkeznek a Rami Levy áruházaiba. Az egyik legismertebb izraeli szupermarket-lánc több tucatnyi üzletében a következő öt év során fogják bevezetni az új...